Hoppa till huvudinnehåll

Lösningsarkitekt till affärsområde Digital Workplace i Region Norr

Gävle, Sundsvall, Umeå, Luleå, Valfritt Ateakontor i region Norr
2022-10-24

Brinner du för att vara med och bygga verksamhetsnära it som ständigt utvecklas, sätter du laget för jaget och tar ett personligt ansvar? Då är detta en roll för dig!

Med din passion för den digitala arbetsplatsen och kopplingen till molnet skapar du tillsammans med dina kollegor, kunder och leverantörer The Place To Be – platsen där alla vill vara. Vi söker just nu dig som vill vara med och bygga Sverige med it med fokus på den digitala arbetsplatsen. Du kommer att arbeta med våra kunder i hela region norr och tillsammans med kollegor på våra 11 kontor, från Dalarna hela vägen upp till riksgränsen. Vi erbjuder dig en arbetsplats där vi värderar professionell passion och hjälper dig att utvecklas inom det område där du vill briljera. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, kollegor som tar personligt ansvar och som sätter laget före jaget. Vi vill mer!

 

Din roll i laget

I rollen som lösningsarkitekt på Atea förväntas du hjälpa kunder i införsäljningsfasen till implementeringsfasen. Du kommer bland annat bryta ner övergripande mål till teknisk lösning och vägleda våra kunder till de lösningar som bäst möter deras behov. Hos oss erbjuds du en utvecklande och fri roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och kunder.

För att lyckas i rollen tror vi att du har flera års erfarenhet från it-branschen med fokus it-arbetsplatsen samt kopplingen mellan it-arbetsplatsen och molnet. Du har breda och goda kunskaper kring framtida teknologier och kan agera som kunskapspartner gällande kundens it-miljö. Arbetet varieras med självständiga mindre projekt blandat med teamprojekt när det handlar om mer omfattande förändringar i kundens miljö. Som verktyg har du tillgång till en bred portfölj av tjänster inom området Digital Workplace, en kompetent driftorganisation och vår organisation inom managed services för både Public Cloud, Private Cloud och on-prem.
 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ta fram tekniska lösningar baserat på kundens verksamhetsbehov
  • Specialist inom området it-arbetsplats
  • Specialist inom området Microsoft 365


Vad söker vi hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi ser att du är en person med god samarbetsförmåga som är lyhörd och kommunikativ. Du planerar ditt arbete effektivt, är organiserad och prioriterar väl för att hålla deadlines. Du är driven i ditt arbete och ser alltid till kundens bästa, där återkoppling och dokumentation i alla riktningar är en självklarhet. 

För att lyckas i tjänsten som lösningsarkitekt bör du ha följande kompetens:

  • Flera års erfarenhet inom it-branschen
  • Intresse för verksamhet hos företag och organisationer
  • Bred kunskap och teknikintresse
  • Tidigare arbetat som till exempel teknisk account manager, solution architect, solution manager eller liknande och besitter därmed en bred teknisk bakgrund
  • Teknisk kunskap inom Cloud och it-infrastruktur
  • Välutvecklat affärsmannaskap och ett sinne för försäljning

Som person har du ett kundfokus i allt du gör och tar lätt till dig nya arbetsuppgifter. Du räds inte att företräda ny teknologi i oprövade sammanhang och du har en förmåga att sätta dig in i, förstå och förmedla kundvärdet. Du är ansvarstagande och drivs av att få saker gjorda och du trivs med att stå på scen och förmedla vårt budskap. Du bör också ha möjlighet att resa vid behov. Då rollen förväntas arbeta tillsammans med regionens samtliga kontor är placeringsorten fri.


Vårt erbjudande till dig

Hos oss får du vara med och bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Vi tar personligt ansvar och tror på en hybrid vardag och flexibelt arbetssätt där vi sätter kunden i fokus och arbetar utifrån verksamhetens behov samt våra egna som medarbetare. Det innebär att vi tänker till när vi väljer var vi ska jobba för dagen och tror på att en kombination av arbete hos kund, på kontoret och på distans ökar hållbarheten, effektiviteten och arbetsglädjen. Därför är också hemmakontoret, om man vill, en naturlig del i ens vardag. Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. 


Kontakta oss

Jag, Gabriella Norberg, arbetar som regional affärsområdeschef för området Digital Workplace och har förmånen att jobba tillsammans med ett fantastiskt gäng i region norr. Vi hoppas du vill bli en i gänget! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta mig, via gabriella.norberg@atea.se alternativt telefonnummer 070-210 45 96. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen för alla människor, då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering. Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Gävle, Sundsvall, Umeå, Luleå, Valfritt Ateakontor i region Norr
2022-10-24
Tillbaka till Karriär