Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Rådgivning

Red Hat – smarta lösningar som ökar innovationstakten

Atea har nära samarbeten med många mjukvaruleverantörer som vi är väldigt stolta över. För att ligga i framkant håller Ateas experter ständig koll på de senaste nyheterna och trenderna.

Red Hat har många smarta lösningar som hjälper företag öka sin innovationstakt, vilket är en förutsättning för många företag i dag.

Experten Stefan Blom har koll på det senaste som Red Hat har att erbjuda.

Vad styrkan med Red Hat?

OpenShift Container Platform är nästa generations applikationsplattform och är marknadsledande inom containerteknologi. Plattformen hjälper företagen med hela processen att gå från idé till kod och slutligen driftsätta nya versionen.

Detta görs helt automatiserat och möjliggör för slutanvändare att snabbare släppa nya versioner av applikationer.

Då allt följer branschstandarder är det lätt att, med en knapptryckning eller en regel, flytta applikation och data från molnet till lokalt (on prem) och tvärtom. Detta fungerar även med Multi-moln dvs. med flera leverantörer av publikt moln för att slippa inlåsningseffekt.

- Det här är ett helt nytt arbetssätt som innebär att du kan utveckla hela tiden och få nya releaser i drift snabbare, säger Stefan Blom.

Red Hat har nyligen släppt en uppdatering av OpenShift Container Platform 4 för att ligga i framkant och ta ett nytt kliv inom teknologistacken.

Red Hats idé - att sälja Linux som kranvatten

Red Hats affärsidé bygger på OpenSource (Öppen Källkod), men är säkrad för att kunna användas tryggt och säkert.

Red Hat brukar jämföra deras programvara med att sälja kranvatten.

- Vi behöver vatten och det finns överallt. Men vi behöver rent vatten, Tar vi vatten ur ett dike eller en sjö kan både smaken och upplevelsen bli obehaglig. Det är samma sak med OpenSource programvaror som finns överallt på nätet. Red Hat säkerställer att deras OpenSource-programvara är funktionell och utan buggar. Som ett vattenverk som renar och distribuerar vattnet på ett säkert och tryggt, förklarar Stefan Blom.

När du använder Red Hats programvara är dessutom supporten alltid inkluderad och uppgraderingar ingår i prenumerationen.

 

Ett agilt och flexibelt system

Red Hats programvaror är som tekniska byggstenar, vilket innebär att användarna inte behöver låsa sig till en lösning för att använda deras produkter utan kan bygga vidare på det system de redan har. Det gör systemet både agilt och flexibelt.

En av Red Hats mest kända operativsystem är Red Hat Enterprise Linux (RHEL) som nu uppdateras till RHEL 8. Detta är framtidens molnoperativsystem för Hybrid-Cloud och DevOps.

 

Ansible Towers – ett smart automatiseringsverktyg

Stefan Blom vill också tipsa om verktyget Ansible Towers, ett automationsverktyg som hjälper företagen att kontrollera sin it-miljö. Genom att knappa in information utför Ansible det man vill att den ska göra, t ex uppdatera rutiner i en brandvägg.

- Med Ansible Tower får de som är ansvariga för it-miljön bättre kontroll över olika system och vem som gör vad, säger Stefan.

 

Enkelt att komma igång

Enligt Stefan är det väldigt enkelt att komma igång med Red Hats produkter, men det finns vissa saker du bör tänka på.

Stefans bästa tips för ett smidigt införande
  1. Våga tänka utanför boxen.
  2. Fundera på vad Red Hat kan lösa i er miljö.
  3. Inte allt måste vara Red Hat.
  4. Finns det några hinder i er miljö?
  5. Vad kan du göra för att lösa detta på enklast möjliga sätt utan att bygga om allt?
  6. Våga testa för att få ut nya versioner snabbare.
  7. Vad behöver ni hjälp med för att komma igång!

Atea har också lösningsarkitekter som kan hjälpa dig komma igång på ett bra sätt. Kontakta oss gärna för mer information.

 

Skribent: Therese Slettengren

Tillbaka till Rådgivning