Hoppa till huvudinnehåll

Framtiden är mjukvarubaserad. Och vi lever redan i framtiden – Det är mjukvara, appar, system som får vårt samhälle att fungera!

Atea har djupa och nära samarbeten med många mjukvaruleverantörer som vi är väldigt stolta över. För att ligga i framkant håller Ateas experter ständig koll på de senaste nyheterna och trenderna.

Red Hat är ett företag rotat i Linux och Open Source, och dessa beståndsdelar är smörjmedlet för Cloud. Det nya sättet att konsumera it, att hjälpa företag öka sin innovationstakt.

Vad är styrkan med Red Hat?

Linux är idag det mest använda operativsystemet inom Cloud plattformar och Red Hat är företaget bakom en av de första Linux distributionerna. Med denna erfarenhet är Red Hat en fantastisk leverantör för att bygga framtidens plattform, oavsett om det handlar om det privata eller publika molnet. OpenShift Container Plattform är nästa generations applikationsplattform och är marknadsledande inom containerteknologi. Plattformen hjälper företagen med hela processen att gå från idé till kod och slutligen driftsätta nya versionen.

Detta görs helt automatiserat och möjliggör för slutanvändare att snabbare släppa nya versioner av applikationer.

Då allt följer branschstandarder är det lätt att, med en knapptryckning eller en regel, flytta applikation och data från molnet till lokalt (on prem) och tvärtom. Detta fungerar även med Multi-moln dvs. med flera leverantörer av publikt moln för att slippa inlåsningseffekt.

Gränserna suddas ut i verksamheten

Utvecklingen mot mjukvarubaserade lösningar har medfört att olika typer av verksamheter hamnat närmare varandra och när gränsen mellan drift, test och utveckling suddas ut krävs förståelse för alla delar i DevOps-kedjan – med snabbare releasecykler, tester, snabb distribuering och snabba felrättningar – för att snabbt kunna utveckla ny mjukvara av hög kvalitet.

Seniorkonsulten Johan Kindstrand på Atea har tagit fram den första OpenShift-lösningen på Göteborgs universitet, något som innebar att flödena i ett CMS-projekt snabbades upp avsevärt och sparade ett halvårs utvecklingsarbete på institutionen:

– Johans förslag om att köra containers med OpenShift revolutionerade hur vi jobbar med testning. Helt plötsligt kunde vi utvecklare administrera miljöerna själva och framförallt enkelt spinna upp nya testmiljöer, för olika ändamål. I slutskedet bestämdes också att vi skulle köra produktionsmiljön i OpenShift, säger Emil Johnsson, Lead Developer på webbyrån Kodamera som stod för arkitektur och utveckling av universitetets nya CMS.

Red Hat prioriterar öppenhet

Red Hats portfölj och framförallt OpenShift innehåller färdigt stöd för att utveckla applikationer som körs med Kubernetes och Docker. OpenShift ger effektivare byggprocesser och ett smidigare sätt att skala applikation. Att Red Hat ligger långt fram med OpenShift beror inte minst på att Red Hat som en leverantör av öppen källlkod  redan från början har prioriterat öppenhet mot andra leverantörers lösningar. Det underlättar flyttbarhet för och migreringar av applikationer. 

Är du redo att ta din verksamhet till nästa nivå?

Red Hats lösningar är vitala för att skapa förutsättningar för digital transformation. Atea bygger Sverige med IT och hjälper er mer än gärna. Vi har de främsta experterna inom området och besitter spetskompetens för att bistå med både design och implementation.

Kontakta oss så berättar vi mer och guidar dig vidare

Olov de ZalenskiSales Specialist – Red Hat
olov.dezalenski@atea.se