Hoppa till huvudinnehåll

Atea har nära samarbeten med många mjukvaruleverantörer och för att ligga i framkant håller våra experter ständig koll på de senaste trenderna. Vi är IBM Platinum Business Partner på både produkt och systemutveckling vilket är ett bevis på vårt nära samarbete samt breda kompetens. Experterna Jonas Engberg och Daniel Blomquist har koll på det senaste som IBM har att erbjuda.

Många ser kanske fortfarande IBM som en hårdvaruleverantör för stora globala företag, men faktum är att bolaget den senaste tiden har gjort en transformation där antalet hårdvaruprodukter minskat till fördel för mjukvara och molntjänster. I dag står IBM Software för cirka 70 procent av IBM:s omsättning och produkterna vänder sig till allt från nystartad verksamhet till våra största globala företag och organisationer.

Förbättra din framtid med AI och smarta digitala lösningar

I dag pratas det mycket om smarta programvaror som med hjälp av AI inte bara kan analysera din data utan också ta analysen vidare och bygga en affärsmodell kring denna. Det rör sig exempelvis om att implementera och stödja olika lösningar inom Internet of Things eller att hjälpa kommuner bli mer digitala eller hur företag kan hålla reda på sina varulager och fylla på dem automatiskt.

IBM WatsonX, är den mest kraftfulla plattformen för dataanalys och AI på marknaden. Lösningen som tar din verksamhet till nästa nivå är driven av den senaste AI-tekniken, vilket ger dig möjlighet att automatisera uppgifter, upptäcka mönster och prognostisera trender som tidigare var otänkbara. Trots den komplexa tekniken bakom är plattformen användarvänlig och intuitiv, vilket gör den lätt att integrera i din verksamhet. Beroende på funktion och vilken underliggande data man använder så är det viktigt att själv kunna bestämma var plattformen är installerad. WatsonX kan köras både lokalt i sitt eget datacenter eller i valfritt moln.

Är du redo att ta din verksamhet till nästa nivå?

IBM Mjukvara är en självklar del när det kommer till att uppnå verksamhetens mål för digital transformation. Med en imponerande historia av innovation och en stark satsning på toppmoderna teknologier, erbjuder IBM de verktyg och lösningar ni behöver för att lyckas i dagens snabbrörliga, datadrivna värld.

Om du just nu är inne på en digital resa eller vill starta den med ditt företag finns det mycket som IBM:s lösningar kan göra för dig.

Kontakta oss så berättar vi mer och guidar dig vidare

Jonas Engberg
Specialist IBM
jonas.engberg@atea.se

Daniel Blomquist
Specialist IBM
daniel.blomquist@atea.se