Tillbaka till Event

Webinar: The 21st Century workforce

Det pedagogiska utvecklingsarbete som digitaliseringen av skolväsendet utgör, är många gånger så komplext att ett utbyte mellan skolor, huvudmän och näringsliv är en nödvändighet för att hitta framgångsfaktorer. Samtidigt måste vi veta mer om det samhälle vi rustar eleverna för. Hur många vet att programmerare redan idag är Stockholms populäraste jobb? Att hälften av alla yrken digitaliseras bort inom 20 år? Att kunskap kan komma att halveras var tolfte timme om tre år? Att Sverige redan idag är ett av världens mest innovativa och digitala länder?

Generationen som idag går i skolan behöver 21st Century skills för att navigera i och integreras i den värld som omger dem. Vi samlar därför entreprenörer och innovativa, världsledande företag till en halvdag, för att visa hur skolväsendets bild av framtidens yrkesliv ofta skiljer sig åt från näringslivets tankar om utveckling och arbetskraft. Vi får ta del av hur ledare och influencers på Apple, Microsoft, Dell, Amazon Web Services och Area Academy ser på attraktiva färdigheter och kvalitéer, samt vad deras förväntningar är på skolväsendets förmåga att möta arbetslivets efterfrågan på framtidskompetenta människor.

Vi får ta del av erfarenheter som kommer ge många idéer på hur och varför vi bör arbeta annorlunda inom skolväsendet för att möta ett samhälle i utveckling, och hur vi gör skolan till en plats där barn kan förverkliga sina livs drömmar och ambitioner tidigt.

Mål

Efter webinaret kommer du som deltagare ha fått en djupare förståelse för hur digitalisering och innovation drivit utveckling av Sverige, samt de förväntningar en innovativ och kreativ arbetsmarknad har på elevers färdigheter och förutsättningar att integreras i ett arbetsliv som ständigt transformeras.Här väcks idéer hur skolväsendets digitalisering och utvecklade arbetssätt kan möta de utmaningar och möjligheter som det digitala samhället och moderna yrkeslivet öppnar upp för.

Målgrupp

Skolledare och pedagoger i F-12 samt alla som driver pedagogisk utveckling därinom.  

Frågor, kontakta Linda Rudin på telefon 090- 71 28 52 eller maila linda.rudin@atea.se

Medverkande

  • Magnus Sallbring, Kultur- och marknadsdirektör - Atea
  • Hans Haeggblom, Enterprise Sales Manager - Apple
  • Jude Sheeran, Head of Cloud Innovation, Europe Middle East and Africa - Amazon Web Services
  • Tommy ”Potti” Ingemarsson - Världsledande e-sportare och e-sportsentreprenör. Grundare av Ninjas in pyjamas och Area Academy. I samarbete med HP. 
  • Stefan Alariksson, VD i Sverige - Dell
  • Hélène Barnekow VD i Sverige - Microsoft
  • Örjan Johansson, Nationell Affärsområdeschef Skola - Atea
Tid för event
22/9 2020, 13:00 - 16:30
Var
Online
Kostnad
Kostnadsfritt
Anmäl dig här!
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer