Hoppa till huvudinnehåll
Workshop - Atea use case framework hjälper ledningen att formulera prioriterade hot och risker och skapa mening och mål med säkerhetsinvestering och säkerhetsövervakning.

Workshop💡 - Atea use case framework

SÄ blir ditt sÀkerhetsarbete vÀrdefullt. Atea use case framework hjÀlper ledningen att formulera prioriterade hot och risker och dÀrmed skapa mening och mÄl med sÀkerhetsinvestering och sÀkerhetsövervakning.

Med hjÀlp vÀl sammanbunden use case-struktur kan du sÀtta det vÀrdet pÄ print. Ateas sÀkerhetsexperter hjÀlper dig att strukturera och lÀnka dina use case frÄn ledningen till loggningen; frÄn hög affÀrsrisk, ner till enskilda sÀkerhetsmekanismer och datakÀllor.

Hur kan du se till att affÀrsriskerna som hÄller ledningen vaken pÄ natten Àr relaterade till ert cybersÀkerhets-teams insatser? 

Hur kan du enkelt förklara hur en önskad sÀkerhetsinvestering överensstÀmmer med företagets strategi?

Med Atea use case framework definieras er verksamhets allvarligaste hot och risker som ni har mot era tillgÄngar sÄ en strategiskt vÀrdefull hantering av era cyberattacker kan levereras.

”Det Ă€r nödvĂ€ndigt för alla att etablera en förmĂ„ga att upptĂ€cka och hantera sĂ€kerhetshĂ€ndelser som en stödfunktion i verksamheten sĂ„ att risker och ekonomisk pĂ„verkan kan minimeras. DĂ€rför Ă€r sĂ€kerhet inte nĂ„got du har utan nĂ„got du gör.”

— Martin Kronstrand, Global Concept Manager för SOC som tjänst

Workshopen riktar sig till dig med ansvar för cybersäkerhet och verksamhetsmål

Förberedelser - Vi hjÀlper dig att förbereda dig inför workshopen samt utbildar i formatet. Vi rekommenderar vilka roller i er verksamhet som bör bjudas in samt stöttar vid framtagningen av frÄgor som sen ligger till grund för workshopen.

 

Genomförande - Workshopen genomförs tillsammans med er och ett utvalt team av cyber-sÀkerhetsexperter baserat pÄ MITRE ATT&CK för att strukturera dialogen under genomförandet.

Uppföljning - Alla resultat frÄn workshopen dokumenteras och presenteras vid en uppföljning för att sÀkerstÀlla att resultaten Àr av maximalt vÀrde för er.

Upptäck, analysera och åtgärda säkerhetshändelser med Security Operation Center

SOC som tjÀnst hanterar din verksamhets sÀkerhetshÀndelser

Dagens avancerade cyberattacker krÀver avancerad teknik för att upptÀckas och hanteras. En SOC:s huvudsakliga syfte Àr att avgöra vilka upptÀckta hot som ska prioriteras och att utföra begrÀnsande ÄtgÀrder sÄ pÄverkan av hÀndelsen begrÀnsas - dygnet runt.

Med Atea use case framework definieras er verksamhets allvarligaste hot och risker som ni har mot era tillgÄngar sÄ en strategiskt vÀrdefull hantering av era cyberattacker kan levereras.

Med SOC som tjÀnst fÄr du:

Kontroll

Överblick

HjÀlp att prioritera rÀtt

HjÀlp att ÄtgÀrda sÀkerhetshÀndelser sÄ pÄverkan minimeras. 

”Organisationer mĂ„ste ha den tekniska och organisatoriska förmĂ„gan att upptĂ€cka attacker och analysera dessa hĂ€ndelser. Man mĂ„ste förstĂ„ hur och varför attacken har hĂ€nt, hur omfattande skador den har orsakat, om kunderna har blivit drabbade och vad som gjorts för att hantera risken. Allt detta borde kunna kommuniceras som en tydlig strategi till ledningen.”

— Martin Kronstrand, Global Concept Manager för SOC som tjänst