Laddar meny

Area Tomorrow - december 2015

Behöver du inspiration så hittar du några riktigt bra exempel på företag som utvecklar självservice med användaren i fokus i detta nummer av Tomorrow. Vi hoppas att du tar dig tid att läsa om ett område som vi tillsammans måste utveckla vidare, nämligen hållbar it. Med rätta ställer både vi och våra kunder krav på att dagens it-produkter är producerade på ett hållbart sätt.

Artiklar: 

5 fördelar med molnbaserat nätverk

Med ett molnbaserat nätverk väljer du själv hur du vill bygga ut eller förstärka ditt nätverk. Till en fast månadskostnad tar Atea ansvar för drift, underhåll och utveckling.

Uppdrag: Digitalisera mediejätten

Utgå från en konsument som älskar sin mobil. Optimera gränssnittet och fyll det med ett fängslande innehåll. Bonniers nya vd, Tomas Franzén, berättar hur Bonnier anpassar sig till konsumenternas allt mer digitala vanor.

Bli en katalysator för förändringen

Ta fullt ansvar för nästa steg i digitaliseringen och se till att vara en katalysator på förändringsresan. Det rådet ger Ateas CIO, Lotta Ungerth till kollegor på it-avdelningar.

Sigtunas väg mot toppen

Skolresultaten i Sigtuna pekar spikrakt uppåt. Från plats 254 till 47 bland Sveriges kommuner på ett år. En förklaring är den framgångsrika digitala satsningen. 

Moderna verktyg lyfter Ekillaskolan

I Sigtuna kommun satsar Ekillaskolan på digitala verktyg för att hjälpa eleverna att nå kunskapsmålen. Rektor Sara Viljosson använder själv bland annat molnlösningar för att dela planering, närvarouppgifter och vissa läxor med föräldrarna.

Förvandlingen hos Bergendahls food

Gränsen mellan e-handel och traditionell butiksmiljö är på väg att försvinna. Bergendahls Food följer den digitala trenden och bygger om till toppmoderna butiker fyllda av smarta it-lösningar. 

Ledarglädje

De som söker sig till Stadsmissionens it-avdelning drivs av en vilja att göra skillnad för de mest utsatta. Här beskriver it-chefen Mona Ekesryd hur hon ser på ledarskap och kompetensutveckling i ett allt hårdare samhällsklimat.

Koll på lagringen

Mängden data fördubblas var artonde månad och hanteringen av den snabbt växande datamängden blir en allt större utmaning. Här förklarar vi hur du kan sortera, slänga och spara värdefull data.

Kliv in i 3D-världen

Vandra genom tid och rum, sväva fritt bland planeter eller kliv upp på en scen med din favoritartist. Framöver kan Samsung Gear VR användas även för nytta, exempelvis av läkarstudenter som behöver se människokroppen i 3D.

Det är ditt ansvar att känna till riskerna

När Atea initierade uppropet mot konfliktmineraler våren 2014 inledde företaget samtidigt ett samarbete med Swedwatch för utbildningar. Théo Jaekel, jurist och researcher på Swedwatch, förklarar hur it-företag och konsumenter kan påverka leverantörskedjan och se till att mänskliga rättigheter respekteras.  

Leverantörskedjan under lupp

Det är hög tid att branschen enas kring vilka etiska och sociala krav som ska ställas vid inköp och upphandlingar av it-tjänster och datorer. Atea tar en ledande roll i granskningen av leverantörsledet och besökte nyligen ett antal fabriker i Kina. 

Mobilitet toppar listorna

Kraftfulla surfplattor, nätta datorer, vikbara tangentbord och hörlurar som stänger brus ute. Ateas listor över mest köpta och mest klickade produkter pekar på en tydlig trend: allt fler väljer att jobba mobilt. 

Från vilsen till hoppfull

Sextonårige Mahmoud Fakhro har gått från skoltrött och vilsen till hoppfull med tydliga livsmål. Som stöd på vägen har han Magnus Westring, regionchef på Atea, som anser att mentorskapet utgör en positiv kraft i samhället. 

Svensk friidrott satsar på fler och bättre

Stefan Olsson är ny generalsekreterare för Svensk Friidrott. Här förklarar han hur förbundets nya värdeord fler och bättre ska infrias.

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer