Laddar meny
video

Om Atea Sustainability Focus

Hela världen tittar på Sveriges och Nordens arbete med hållbarhetsfrågor inom it. Ingen annanstans ställer konsumenter och inköpsorganisationer lika höga krav när det gäller miljömässig och social hållbarhet kopplat till it.

Detta faktum vill vi dra nytta av för att sprida det framgångsrika svenska och nordiska sättet att arbeta med frågorna till hela den globala it-industrin.

Med Atea Sustainability Focus påskyndar och underlättar vi hållbarhetsarbetet samtidigt som vi uppnår ett tydligt globalt fokus på hållbarhetsfrågorna.

Varje år bjuder vi in nordiska it-köpare till ASF-dialogen där de får möjlighet att ange vad som är de viktigaste hållbarhetsfrågorna just nu. Svaren tolkas och analyseras av ett Advisory Board bestående av nordiska företag och organisationer som är ledande inom hållbarhet och digitalisering. Advisory Board sammanställer sina rekommendationer i en rapport som överlämnas till Responsible Business Alliance, elektronikbranschens globala samarbetsorgan i hållbarhetsfrågor. För att stärka dialogen mellan it-köpare och leverantörer bjuder Atea Sustainability Focus även in till ASF Forum med föredrag och workshops kring branschens viktigaste utmaningar.

Genom ett årligt Sustainability Focus kommer nordiska it-avdelningar steg för steg att höja ribban inom det globala hållbarhetsarbetet.

Fördjupning

Här kan du läsa med om Atea Sustainability Focus i nerladdningsbart format. Klicka på bilden nedan.

För mer information kontakta
Camilla Cederquist
Projektledare Hållbarhet
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer