Hoppa till huvudinnehåll

Det är en djungel av molntjänster och vad du väljer betyder mycket för om din verksamhet lyckas att ta resan till molnet. Vi erbjuder privata eller publika molnlösningar som t.ex. Microsoft Azure, Amazon Web Services eller i en hybridkombination.

Vad är
molntjänster?

Molntjänster är datorkraft, datalagring och tillgång till mjukvara via internet som ger enorma möjligheter. Oavsett om du är ett litet företag som bara behöver tillgång till enkla samarbetsverktyg. Eller ett större företag med behov av mycket lagringsutrymme och datorkraft.

Fördelar med molntjänster

Fördelarna är många men den främsta är att er verksamhet själva slipper köpa, installera och hantera egen hårdvara, utan istället betala för det ni nyttjar.

Verksamheten kan själv välja att växla både upp och ner i vilken prestanda som behövs, även helt automatiskt. Vid tillfälliga pikar i belastningen behöver inte användarna påverkas av långa svarstider eller oåtkomliga system. Vid lägre användning av systemet minskas prestandan och även priset.

Butik för alla dina molntjänster

Med Atea eShop är det enkelt att över tid administrera och konsumera molntjänster.

Genom att logga in i Atea eShop erbjuds du kostnadsbesparingar genom att samla dina inköp och få tillgång till produkter för din verksamhets behov.

Få kontroll med Atea Cloud Insights

Atea Cloud Insights är ett specialbyggt verktyg byggt av Atea som ger värdefull information för att hjälpa dig som kund att hantera och optimera din molninfrastruktur. Verktyget ger en överblick av molninfrastrukturen, inklusive kostnader, prestanda, säkerhet och efterlevnad.

Få ut det bästa ur Microsoft 365

Atea FastTrack är en tjänst som hjälper organisationer att komma igång och öka användande av Microsoft 365 (Office 365, Windows 10 och Enterprise Mobility + Security (EMS)). Organisationer som har fler än 150 licenser har möjlighet att nyttja FastTrack utan kostnad.

Olika molnlösningar

Publika moln ☁️

Publika moln är standardmolnmodellen där verksamheter får tillgång till lagringskapacitet, datorkraft, plattformar för it-utveckling och mjukvara över internet. Microsoft Azure, IBM Cloud, Amazon Web Services (AWS) är exempel på offentliga molntjänster.
 

Hybrida moln ☁️

Hybrida moln kombinerar det bästa av två världar och har blivit framtiden för många företag. Molntjänsten kombinerar offentliga tjänster från våra partners som Microsoft, Cisco, IBM och VMware, med företagets egna datacenter eller privata moln. Molntjänsterna kan hyras till din egen plats, hållas i våra datacenter eller i något av våra partners datacenter.

Privata moln ☁️

Det privata molnet ger dataåtkomst i ett privat nätverk. Med denna molntjänst är data inte tillgänglig för tredjepartsleverantörer och företaget ansvarar för administrationen. Det kan vara molntjänster som produceras och görs tillgängliga av infrastrukturleverantörer som Atea, eller egenproducerade tjänster.

Suveräna moln ☁️

Sovereign Cloud, eller suveräna moln, levereras från en specifik leverantör under de strikta regelverk som gäller i landet där tjänsten konsumeras. Suveräna moln passar ofta publik sektor där kravet på efterlevnad av juridiska krav vad gäller informationslagring och säkerhet är höga.

Tillsammans med Atea

Konsulttjänster

Ta hjälp av våra experter inom områden som produktivitet, strategi, automatisering, säkerhet m.fl.

Hållbar it

Skapa en optimal balans mellan återanvändning och återvinning – med säkerhet och hållbarhet i centrum.

Outsourcing

Säkra och kostnadseffektiva drifttjänster oavsett om ni har eget datacenter, publika molnplattformar eller Ateas moln.

Ramavtal offentlig sektor

Bred avtalstäckning genom ramavtal via Statens Inköpscentral vid Kammar-kollegiet och Adda Inköpscentral.

Vi har lång erfarenhet och specialistkunskap inom finansiering. Hitta en lösning för it-ekonomi som passar din verksamhet.

Fråga mig om molntjänster

Anne Klöväng
Anne Klöväng
Head of Cloud Center of Excellence

Anne har arbetat över 25 år i branschen med roller som specialistsäljare, nykundsförsäljning, affärsområdeschef, konsultchef, försäljningschef för att nämna några. Transformationen till publika molnlösningar och hur detta kan bidra till kundens nya behov är något som varit ett intresse under många år och startade när hon var konsultchef, där hon tydligt fick följa verksamhetens behov till implementerad lösning och kraften detta bidrog till.

KUNDCASE, AKTUELLA GUIDER OCH ANALYSER SAMT INBJUDNINGAR TILL EVENT

Bli först med det senaste inom molntjänster och it-infrastruktur.