2021-10-19

Adam är topprankad globalt inom Teams-support

Att utforma en arbetsdag som gör att vi mår bra och samtidigt blir mer produktiva är något som Adam Deltinger, är passionerat intresserad av. Han är senior it-konsult inom produktivitet på Atea. Just nu rankas Adam bland de fem bästa i världen i Microsofts Tech Community, när det gäller att stötta Teams-användare.

Ulrika Nybäck Journalist
Foto: Gustaf Johansson, Gentle Buffalo

Att hjälpa människor må bättre på jobbet, samtidigt som de blir mer produktiva och kreativa. Det är en avgörande hörnsten för att bygga Sverige med it, vilket är Ateas mission sedan flera år tillbaka.

– I början av pandemin ställde vi snabbt om till det digitala livet. Nya lösningar installerades på några få veckor och vi fyllde våra dagar med video-möten. Ofta helt utan pauser, säger Adam Deltinger.

BIO

Namn: Adam Deltinger
Titel: It-konsult på Atea
Nischad inom: Produktivitet och samarbeten i Microsoft 365
Antal år som it-konsult: 12
Min styrka: Jag ser till att Ateas kunder får rätt förutsättningar för att samarbeta, vara produktiva och må bra på jobbet. Jag tar också ansvar för att balansen mellan produktivitet, enkelhet och säkerhet ligger på rätt nivå.
Most Valuable Professional (MVP): För tredje året i rad har Adam utsetts till MVP av Microsoft. En roll som kräver att du utvecklas, är aktiv och generös med din kompetens.

Fokus på produktivitet och säkerhet

Många kunder som Adam möter berättar att de från och med i höst kommer att jobba några dagar på kontoret och några dagar hemma. Även om vi i skrivande stund inte vet hur Deltavarianten av Coronaviruset kommer att sprida sig.

– Jag har ju fördjupat mig inom produktivitet och smidiga samarbeten med Microsoft Teams som plattform. Och i höst hjälper jag många kunder att backa bandet några steg. De flesta lösningar installerades väldigt snabbt när Covid-19 svepte in över världen. Nu är det hög tid att jobba både säkrare och smartare, säger Adam Deltinger.

Adams vardag handlar om att först förstå hur kunderna jobbar idag, vad som fungerar utmärkt och vilka frustrationer som bubblar hos medarbetare, chefer och på it-avdelningen.

– När jag och mina konsult-kollegor hjälper en kund att bli mer produktiv handlar det om att först förstå nuläget, sen behöver vi enas om policys, riktlinjer och vilken it-arkitektur som bäst stöttar det nya sättet att jobba. Vi går också igenom hur kunden kan klassificera data för att jobba ännu säkrare, utan att enkelheten och smidigheten går förlorad, förklarar Adam Deltinger.

Adams tips till it-konsulter som funderar på en ny bana
”För att trivas på Atea behöver du vara driven och vilja lära dig nya saker. Du behöver också gilla att jobba i team. En styrka på Atea är att vi arbetar med teambaserade leveranser i kombination med eget ansvar.

Vill du arbeta i teknikens framkant och utvecklas med de främsta specialisterna? Nyfiken på konsultrollen

Prestigelös och generös kultur

Att Atea har många seniora it-konsulter och en stor bredd i erbjudandet gör att förändringar och förbättringar kan införas på ett snabbt och smidigt sätt.

– Vi har en prestigelös kultur, är generösa med vår kompetens och har en team-baserad leverans, vilket gör att engagemanget är högt hos alla konsulter. Det finns också flera forum och nätverk för oss it-konsulter, där vi kan ställa frågor och dela erfarenheter. Så du känner dig aldrig ensam.

Bygger ett bättre samhälle med it

Adam började jobba på Atea för ett och ett halvt år sedan, i den inledande fasen av pandemin. Då var det digital onboarding som gällde. Trots att han till övervägande del träffar sina kollegor digitalt känner han ändå tydligt den generösa lagandan.

– Det känns tydligt att jag hamnat rätt, då alla it-konsulter som jag lärt känna så här långt, verkar drivas av att hitta de bästa lösningarna för kunden och för samhället. Istället för prestige för individen, så ligger vårt fokus på kundens utmaningar och hur vi som ett lag kan hitta de bästa lösningarna.

Just nu rankas Adam bland de fem bästa i världen i Microsofts Tech Community, när det gäller att stötta Teams-användare.

Passion och driv ger resultat

En grundlig utbildning i kombination med driv och genuin passion har lett Adam Deltinger till den it-roll han har idag. År 2005 satsade han på en 2-årig yrkesutbildning i systemintegration och under några år jobbade han med att ”uppgradera nätverk och laga datorer”. Han avancerade snabbt till teamledare och för sex år sedan kom han in på produktivitetsspåret och Microsoft 365.

Bland de fem bästa globalt

Adam Deltingers stora passion för produktivitet och samarbeten har lett till att han för tredje året i rad har utsetts till MVP, Most Valuable Professional, av Microsoft. En roll som kräver att du utvecklas, är aktiv och generös med din kompetens.

– Vid fyra tillfällen har jag varit engagerad i eventet Microsoft Ignite i roller som talare, moderator och ämnesexpert. Jag har också besökt Microsofts huvudkontor i Redmond och lärt känna människor från olika delar av världen som idag är nära vänner.

Och så var det den här topprankingen också, som han nått genom att på ett snabbt och professionellt sätt besvara frågor som rör produktivitet i plattformen Microsoft Teams.

– Visst, jag lägger många timmar av min fritid på att svara på frågor i Microsofts Tech Community. Men jag lär mig också mycket och får ett globalt nätverk. Nya lösningar inom produktivitet är mitt största intresse både på jobbet och fritiden, så det är ett aktivt val som synkar med mina värderingar.

Uppmuntras att följa sin passion

När Adam spanar framåt lockar ett mer strategiskt perspektiv i rollen som it-arkitekt. Samtidigt vill han behålla närheten till användarna för att fortsätta förstå vilka rutiner, appar och lösningar som får oss mer produktiva och kreativa.

– Min chef uppmuntrar mig att utvecklas i den riktning som känns rätt för mig. Så vill jag satsa på att bli it-arkitekt, kommer jag att ha full backning i det. Det är en fördel med Ateas storlek och breda erbjudande, det finns behov av min kompetens hur jag än väljer att utvecklas. 

3 fördelar med jobbet som it-konsult på Atea – enligt Adam

  1. Du får arbeta med mycket kompetenta kolleger och varierade uppdrag.
  2. Här finns en stark vi-känsla och du känner dig aldrig ensam. Det finns alltid hjälp till hands när du behöver.
  3. Du får stora möjligheter att att fördjupa din kompetens inom de områden du brinner för.

Vill du arbeta i teknikens framkant och utvecklas med de främsta specialisterna? Nyfiken på konsultrollen