2016-05-24

Trygg it för alla

Molnbaserad it-drift är en tjänst där Ateas specialister bevakar, inventerar och uppdaterar din it-miljö på distans. Den passar företag som behöver snabb support, maximal säkerhet och automatiserade backuper, men inte vill ha en egen it-avdelning.

Ulrika Nybäck Journalist
Foto: Fredrik Rättzén
 1. Outsourcad it
  Molntjänsten är utvecklad för företag som vill att hela eller delar av it-miljön sköts av Ateas specialister. Du slipper bindningstid och får en tydlig prislista där kost- naden baseras på antalet inkopplade enheter.
 2. Slipp oro för backuper
  Molnbaserad it-drift innehåller ett backupverktyg som gör att du själv eller en it-tekniker från Atea snabbt kan återställa enskilda eller samtliga filer i din dator. Välj mellan traditionell backup eller att spegla filerna till en server på en annan plats. På så sätt har du alltid en server standby som kan tas i drift.
 3. Alltid stöd med fjärrsupport
  En stor del av it-supporten kan lösas snabbt och kostnadseffektivt utan att Ateas tekniker behöver åka till din arbetsplats. Teknikerna kopplar istället upp sig med moderna fjärrverktyg. Medarbetarna får snabbt hjälp med vanliga frågor som att komma åt en viss nätverks- mapp, installera ett program eller konfigurera sin e-post.
 4. Från reaktiv till proaktiv
  Med molnbaserad it-drift inventeras din it-miljö löpande och brister upptäcks innan de orsakar problem. Ateas specialister analyserar data från it-miljön och ser när en server börjar få ont om utrymme eller om en hårddisk har fallerat. Även planering av förbättringar underlättas när du till exempel ser hur många medarbetare som kör Windows XP eller hur många som har en dator som är äldre än tre år.
 5. Dygnet-runt-bevakning
  Det här är en komplett säkerhetslösning med automatisk uppdatering av antivirusprogram och övrig mjukvara. Din it-miljö bevakas dygnet runt och det går ett larm om någon av dina medarbetare har ett gammalt antivirus-skydd, om en backup inte genomförts eller om en server är på väg att gå sönder.