2016-11-22

Så får du koll på mobilerna

Med konceptet Atea Smartphone tar du ett helhetsgrepp om verksamhetens mobiler. Support för medarbetarna sköts av specialister och om en telefon försvinner kan du radera känslig information på distans.

Ulrika Nybäck Journalist
Foto: Nils-Petter Ekwall
 1. Ny mobil direkt
  Om din smartphone slutar fungera får du en ny redan nästa arbetsdag oavsett om du befinner dig på kontoret, reser eller arbetar hemifrån. Servicen gäller i bland annat Västeuropa, USA och Kina.
 2. Fri utbytespool
  Om olyckan är framme behöver du inte köpa en ny telefon för att ersätta den gamla. I månadskostnaden ingår ett antal kostnadsfria utbyten.
 3. Miljövänlig hantering
  Oavsett om du ska byta samtliga eller några smartphones ingår alltid en säker och miljövänlig hantering. Andrahandsvärdet kommer er tillgodo och räknas ut efter årsmodell och slitage. En Iphone 6 i gott skick är värd cirka 1 500 kronor. 
 4. Förstärkt säkerhet
  I konceptet ingår Enterprise Mobility Management, EMM, som gör att du ser var telefonerna är och kan göra förändringar på distans, exempelvis radera företagsspecifik information eller uppdatera mjukvara.
 5. Support för dina medarbetare
  Du behöver inte längre guida medarbetarna för rätt inställningar i mobilen. De ringer eller mejlar direkt till specialisterna som hanterar alla frågor som rör Atea Smartphone.
 6. Klara att använda
  Mobilerna är konfigurerade med rätt inställningar och appar. De äldre telefonerna lämnar du i en låda som hämtas och återvinns. 
Förlängd garanti

Med Atea Smartphone förlängs garanti-tiden från 12 till 24 månader. Om en mobil får en skada som omfattas av garantin byter Atea ut den utan att det påverkar utbytespoolen.

 

Nuläge blottar svagheter 

Atea, Apple och Techdata frågade 733 personer på 300 företag hur de hanterar sina smartphones. Svaren visade bland annat att: 

 • 71 procent av medarbetarna måste själva lämna in sin mobil för reparation.
 • 83 procent använder inte EMM och kan därför inte hantera mobilerna på distans om de försvinner.