Business Intelligence Developer

Uppsala
2024-04-30

Arbetar du idag inom Analytics och Data Management och är redo för en utmaning? Trivs du med att arbeta nära kund och har en förmåga att skapa starka kundrelationer samt bryta ny mark där du erbjuder våra kunder lösningar som skapar både värde och nytta? Brinner du för att skapa värde i organisationer och hjälpa dem bli datadrivna i sina beslut? Just nu söker vi på Atea Uppsala dig som vill jobba som Business Intelligence Developer och därmed bli en viktig pusselbit i teamet. Ta chansen idag och bli en del av ett fantastiskt team!
 

Din roll i laget

I rollen som Business Intelligence Developer kommer du jobba konsultativt och verksamhetsnära med att hjälpa våra kunder med analys och verksamhetsstyrning. Det innebär att du kommer att utveckla beslutsstöd för att analysera data och arbeta med datalager men även ha nära kunddialoger. Hos oss erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.

Teamet ingår i Ateas affärsområde Information Management som omfattar strategi, arkitektur, information & data analytics, verksamhetsutveckling, förändringsledning, it-styrning, projektledning samt informations- och cybersäkerhet. 

Vidare exempel på arbetsuppgifter är:
•    Utveckla och underhålla datamodeller, rapporter och instrumentpaneler för att möta affärsbehov och förbättra datadrivna beslut
•    Ansvara för hantering och optimering av databaser 
•    Utföra dataextraktion, transformation och laddningsaktiviteter (ETL) för att förbereda data för analys och rapportering
•    Uppdatera och underhålla existerande databaser och servrar, inklusive installation av programvara, patchning och säkerhetsuppdateringar
•    Samarbeta med affärsintressenter för att förstå krav och utveckla datalösningar som stöder deras behov
•    Genomföra dataanalys för att identifiera trender, mönster och insikter som driver affärsbeslut och strategier
•    Hantera och säkra åtkomst till känslig data enligt företagets riktlinjer och regleringar, såsom GDPR
•    Stötta kunder med rådgivning

Ditt team

Teamet består av 10 medarbetare med blandade roller så som BI-utvecklare, RPA-specialister, projektledare och systemkonsulter. Vi är ett gäng kompetenta, drivna och ansvarstagande kollegor som jobbar tätt tillsammans och alltid ställer upp för varandra. Inom teamet är det även högt i tak och prestigelöst och vi har en bred kunskap som består av både juniora & seniora personer. Vi jobbar mycket hybrid och du förväntas kunna ta dig till olika kunder inom Uppland. 

Din närmaste chef heter Joanna Nordlund och HÄR kan du läsa på om hur hon är som ledare och vad som är viktigt för henne.

Vad vi söker hos dig

Dina personliga egenskaper är viktiga för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi ser att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare processer. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du kan snabbt ändra ditt synsätt samt tillvägagångssätt. Du drivs av att sätta höga mål för dig själv och arbetar hårt för att uppnå dem. Du är motiverad och förblir jobbfokuserad samt söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Du har även en hög affärsmässighet och förstår innebörden att leverera hög klass på service mot våra kunder. Med god erfarenhet inom BI är du självgående inom området och du brinner för att utvecklas inom området Analytics.

För denna tjänst ser vi även att du har:

  • Arbetat flertalet år med backend arbete, datawarehouse och arkitektur inom Analytics
  • Goda kunskaper i SQL server
  • Goda kunskaper i Azure och dess komponenter
  • Kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska

Det anses vara meriterande om du har:

  • Goda kunskaper inom Microsoft Power BI, alternativt Tableau, QlikView/QlikSense
  • Tidigare erfarenhet från konsultbranschen
  • Relevant akademisk utbildning inom data/systemutveckling eller närliggande område

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

  • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
  • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
  • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
  • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
  • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
  • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en resa med andra kollegor
  • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
  • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Joanna Nordlund, Konsultchef, via joanna.nordlund@atea.se. Alternativt Alexandra Engman, Talent Acquisition Partner, via alexandra.engman@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed redan idag! 

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor. Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare. 

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering. 

Varmt välkommen med din ansökan till oss!
 

Den här rekryteringen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför samtal och mail från rekryterings- och bemanningsföretag.

#LI-HYBRID

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Uppsala
2024-04-30