Hantera it hållbart

Hållbar livscykelhantering av it är viktigare än någonsin. Låt hållbarhet genomsyra hela it-produktens livscykel, från produktval till återtag.
Bergendahls | Man står med armar i kors i en matbutik

Hållbar it skapar värden på många plan

Bergendahls Food ser många fördelar med att satsa på hållbar it. Hårdvara som datorer, skrivare och telefoner lämnas till återanvändning eller återvinning, vilket går hand i hand med företagets hållbarhetsarbete. Samtidigt har medarbetarna alltid tillgång till den senaste tekniken – utan att kostnaderna ökar.

Så gjorde Bergendahls

Timbuktu berättar hur konfliktmineraler i it-produkter påverkar situationen i Kongo.

Tillsammanskraften för hållbar it

Svenska företag ligger längst fram när det gäller att ställa hållbarhetskrav. Atea är Nordens största leverantör av it-infrastruktur. Här finns en kraft – en tillsammanskraft – som vi samlat i våra två initiativ Atea Sustainability Focus och 100 %-klubben.

Atea Sustainability Focus

Atea Sustainability Focus påskyndar omställningen mot mer hållbar it. Vi samlar de nordiska it-köparnas röst, skapar en plattform för dialog och driver angelägna frågor mot branschen. Steg för steg höjer vi tillsammans ribban inom det globala hållbarhetsarbetet. 

Varje år bjuder vi in nordiska it-köpare till ASF-dialogen där de får möjlighet att ange vad som är de viktigaste hållbarhetsfrågorna just nu. Svaren tolkas och analyseras av ett Advisory Board, som sammanställer sina rekommendationer i en rapport som överlämnas till Responsible Business Alliance, elektronikbranschens globala samarbetsorgan i hållbarhetsfrågor.

Mer om Atea Sustainability Focus

Vad är alternativet till 100 % återtag?

Välkommen till 100 %-klubben

Var en av de första som stiger fram för en hållbar livscykelhantering av it-produkter. Vi på Atea guidar dig på vägen.

Du och din organisation har makten att utveckla ert hållbarhetsarbete. Därför utmanar vi dig att ta ansvar för återtaget av din organisations it-utrustning. Genom att sikta på 100 % it-återtag är vi säkra på att din verksamhet kan vara med och skapa en hållbar framtid. Vi på Atea guidar dig på vägen. 

Mer om 100 %-klubben

Så jobbar vi på Atea med hållbarhet

Tillgång till teknik kan förbättra människors liv och effektivisera samhällsfunktioner. Vi ser det som vårt uppdrag att bygga Sverige med it och vi vill göra det på ett ansvarsfullt sätt som tar hänsyn till sociala aspekter, vår miljö och framtida generationer.

Läs om vårt eget arbete
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer