2022-01-03

Dags att agera innan det är försent!

De senaste rapporterna om klimatet bekräftar den ångest vi, och många andra har, och som vi kämpar emot. Vi har kommit till en vändpunkt som betyder att vi alla behöver göra mer och agera NU, annars är det försent.

Zahraa Al-Saraj
Zahraa Al-Saraj
Servicespecialist

Det som präglar Atea och oss på APS Services* är att vi alltid ser möjligheter, agerar och inspirerar. Vi vill mer och vet att det är våra val och beteenden som kan göra stor skillnad på klimatet framåt. Vi kan tillsammans bidra till att bevara framtiden och minska utsläppen och det är en självklarhet för oss i vårt ansvarstagande Atea.  

Vi har tidigare skrivit om hur du kan förlänga livslängden på din dator, det kan du läsa om här om du missat det. Men låt oss också inspirera dig hur vi inom APS Services på Atea jobbar med att kunna påverka de hållbara valen hos oss. Läs vidare om hur vi jobbar för att hitta fler lösningar till ännu mer hållbara möjligheter och hur vi tillsammans kan påverka miljö och klimat.

Om APS Services på Atea*

APS Services säkerställer att våra kunder får högsta tillgänglighet till sina IT-produkter och att maximera produkternas livslängd genom service och support. Vi erbjuder hjälp i form av reparationer och service på bl.a. datorer, skrivare och mobiler.

Tillsammans gör vi skillnad

”Hållbarhet är en hållbar rörelse mot något bättre

Vi på Atea tror på att vår hållbarhetsresa inte bara gäller oss utan måste även involvera alla som samarbetar med oss! Vi har som mål att föra dialoger med de största datortillverkarna och säkerställa att alla delar vi köper från tillverkare går att återanvända. Detta bidrar till att vi inte behöver beställa nya reservdelar, vilket i sin tur minskar antalet nytillverkade reservdelar. Det är inte bara klimatsmart, det ger även billigare alternativ till att laga maskinerna.

Samtidigt arbetar vi tillsammans med våra leverantörer med att säkerställa ansvarsfull tillverkning, effektiva transporter och återvinning. Ett exempel är att vi via Atea Sustainability Focus samlar in de nordiska it-köparnas röst och driver angelägna frågor mot branschen, där vi vet att våra kunder vill bidra till att förlänga livslängden på sin utrustning. Det gäller att göra vad vi kan i vår roll för att kunna påverka och hitta bättre lösningar. Har vi möjligheten så ska vi använda oss av den!

Tjänsteresor

Vi tar fram lösningar internt för att kunna erbjuda det externt.

Allt vi gör inom APS Services börjar internt. Vi har idéer som vi sedan arbetar med att utveckla, vi tar fram data, fakta och mål som vi därefter arbetar mot att nå. Vårt mål om att halvera våra klimatutsläpp till år 2030 har till exempel bidragit till att fler och fler av våra APS Service tekniker väljer att köra elbilar när de utför jobben hos våra kunder. Det har redan gett en minskning av klimatutsläpp på 40 procent.

Visst är det intressant och fantastiskt vad vi kan bidra med i kampen mot en bättre framtid!
Tveka inte att ta kontakt med oss så berättar vi gärna mer om vårt hållbarhetsarbete och hur vi kan hjälpa just dig.