2023-09-21

Underbar, Wünderbar, Apple Wonderlust…

Det har gått ca en vecka sedan Apple körde sitt event Wonderlust och jag har hunnit reflekterat och smält de nyheter som presenterades. I stora drag lanserades det fyra nya iPhone-modeller och två nya klockor. I detta inlägg tänkte jag sammanfatta vilka topp 3 nyheter utöver enheterna som lanserades som jag välkomnar allra mest.

Emil Åbrink
Emil Åbrink
Kompetensansvarig
iPhone 15 med usb-c

Innan vi går in på topp 3 så vill jag bara dela med mig kring att intresset ser ut att vara stort kring iPhone 15, vad detta beror på vet jag inte. Vi har en ökad inflation som har gett oss ökade priser i alla led och jag är övertygad om att företag tänker på sina utgifter och hur man kan minska kostnaderna i dessa tider. Kanske är det så enkelt att vi bara har använt telefonerna längre då Apple och dess produkter ofta fungerar både 2-4 år utan större problem. Jag tycker i alla fall att trenden att vi ser att produkterna användas längre bara är positivt men självklart ska de som verkligen måste byta göra det.  

Här kommer topp 3 av mina personliga nyheter som presenterades: 

  1. USB C och laddning av tillbehör 
    Måste säga att jag använder nästan alla Apples produkter och är oftast en väldigt nöjd användare. Men att gå över till USB C kommer inte en dag för sent. Nu kan man använda samma laddare till alla ens prylar vilket förenklar vardagen, för att inte nämna miljöpåverkan att slippa ha en extra kabel. Tillsammans med USB C så kan man nu ladda sin klocka och Airpods med ens iPhone när man är på språng. Önskar bara att det gick att göra trådlöst.
  2. ”Action button” 
    I början av användande av iPhone så tyckte jag att ”tyst”-switchen tillförde något. Nu förtiden har jag alltid telefonen på ljudlöst och får notifiering i klockan i stället när det ringer, dvs switchen helt meningslös. Med ”Action button” kan jag nu i stället programmera vad jag vill skall hända när knappen blir intryckt. Personligen kommer jag använda det för att aktivera läget ”stör ej” så inga notiser kommer fram.
  3. iCloud+ 6TB och 12TB 
    Okej, den här nyheten är väl inte direkt kopplad till den nya hårdvaran men det är fortfarande en väldigt bra nyhet. I jobbet lagrar jag allt arbetsrelaterat i Microsoft Onedrive och det är lagringsutrymme som Atea håller med. Men jag använder min arbetstelefon även privat, och tar massor med bilder och videor. Något man märker ganska snabbt är att utrymme äts upp väldigt snabbt och jag vill, som nybliven pappa, inte börja rensa bland mina minnen bara för att utrymmet är slut.

iOS 17

Det lanserades givetvis massor av nyheter på eventet, inte minst iOS 17 som släpps tillsammans med ny hårdvara. Bara att uppgradera sin äldre iPhone så får enheten ett nytt liv. Vill du kika in allt som presenterades så hittar du både inspelat event och detaljer på denna länk: https://www.apple.com/apple-events/ och vill du ha mer information om iOS17 hittar du det här: https://www.apple.com/ios/ios-17/  

Har du några frågor kring Apple eller vill veta mer hur vi kan hjälpa dig med era Apple-relaterade frågor i er verksamhet, är du välkommen att kontakta din Atea-representant.

Apple för företag

Vi har tjänster för alla Apples produkter inklusive; livscykelhantering, finansiering, säkerhet, support, och teknisk kunskap för driftsättning av iPhone, iPad och Mac i alla verksamheter.

Apple för företag | Mer om iPhone 15