Hoppa till huvudinnehåll
Allt fler medarbetare vill ha Mac när de väljer arbetsredskap, det är ett verktyg som många är vana vid och dessutom finns inte de tidigare begränsningarna kvar av managering.
Två leende kvinnor framför en Macbook

Kom enklare till det fria valet

Det ska vara tryggt, enkelt och säkert att erbjuda fritt val. Vi på Atea stöttar dig som jobbar med it, så att du snabbt får hjälp med utbildning, integrering och managering. 

• Öka medarbetarnas produktivitet
• Attrahera och behålla talanger bland dina medarbetare
• Förbättra uppfattningen om it

Fritt val

Mac som tjänst – uppbyggt med valbara moduler

Mac som tjänst är ett modulärt erbjudande där det är fritt att välja de moduler som passar just ert behov. Vad vill ni ha hjälp med och vad vill ni göra själv? Välj samtliga moduler för en komplett tjänst eller handplocka och blanda med din egen it-avdelnings leveranser.

Modern Management

Modern Management workshop

Våra specialister vägleder dig genom en workshop tillsammans med din verksamhet med syftet att säkerställa att ni är redo att börja hantera era klienter på ett modernt sätt över internet.

hårdvara

Hårdvara

Vilka Mac modeller passar dina medarbetare? Vi hjälper er att ta fram ett utbud som passar er verksamhet och era medarbetare. Som vägledning har vi även tagit fram ett jämförelseverktyg för olika Mac-modeller.

Atea accelerator

Atea Mac Accelerator

För att snabbt komma igång levererar vi med Atea Mac Accelerator en Mac-miljö med Proof of Concept-implementation hos er. Implementationen bygger på best practice av både Atea och Apple.

Apple Care

AppleCare

Eftersom Apple tillverkar hårdvaran, operativ­systemet och många av apparna till alla Apple-produkter ger AppleCare for Enterprise en integrerad service och support som du inte får någon annanstans.

 

Arbetsplats som tjänst

Managed Client

Outsourca med Managed Client och få en avbrottsfri drift av verksamhetens it-arbetsplats. Vi hjälper dig med driften genom en fullt managerad och kontinuerligt uppdaterad klientplattform.

 

Moduler för en livscykelhanterad Mac

Här finns några av de valbara tjänsterna kopplat till en livscykelhanterad hårdvara.

Registrering

Med Apple Automated Device Enrollment (ADE) enhets-registrering automatiseras MDM-registreringen och förenklar den inledande konfigurationen. Direkt från Atea till slutanvändaren utan att it behöver göra något.

 

 

Hållbart återtag

Med Goitloop återanvänder eller återvinner vi din gamla it-utrustning. Vi erbjuder en enkel, hållbar, säker och ekonomiskt fördelaktig livscykelhantering för din it-utrustning.

 

Service och support

Atea är Apple Auktoriserad Service Partner vilket innebär möjlighet att få hjälp att reda ut eventuella problem inom ett par dagar. Du får en partner att jobba med för all Apple-relaterad hårdvara.

 

 

Finansiering

Mac har generellt en lång livslängd och ett högt restvärde. Genom att köpa datorn med finansiering så kan du få tillgång till det höga restvärdet direkt, istället för att vänta.

Mer om hållbar livscykelhantering

En hållbar livscykelhantering är ingen tjänst eller en lösning, det är ett strategiskt förhållningssätt där en verksamhet skapar förutsättningar och riktlinjer för hur man planerar, värderar och prioriterar samtliga delar i en livscykelhantering av digitala enheter.

Med Mac som tjänst kan ni nå följande effekter:

Ökad attraktionskraft som arbetsgivare. Ett friare val av arbetsutrustning är viktigt - både för att behålla och attrahera nya förmågor. Genom Modern Management-workshopen och Atea Mac Accelerator får ni ett best practice-införande av Mac-plattformen med minimala störningar för medarbetarna. Ateas driftstjänst Managed Client säkerställer en ständigt uppdaterad digital arbetsplats med minimala störningar. När Atea driftar sparar ni tid för mer värdeskapande uppgifter.

Genom Ateas registreringstjänst och anpassningstjänster som exempelvis avemballering sparar ni både tid för it och ledtid från beställd produkt tills den är i bruk hos din medarbetare.Med betallösning/finansiering får ni ett jämnare kassaflöde, bättre TCO och en stor fördel då hårdvarans restvärde kommer er till gagn redan under nyttjandetiden i form av lägre periodkostnad.Genom Ateas Goitloop-tjänst får ni ett hållbart återtag av er it-utrustning och ett minskat CO2-avtryck kopplat till den digitala arbetsplatsen.

It-konsulter nära dig som kund

Atea är Apple Authorized Enterprise Reseller. Genom vår breda och djupa expertis kan vi hjälpa dig som kund att utforma, implementera, driva och underhålla den it-infrastruktur som ditt företag behöver.

It-konsulter

För rådgivning kontakta

Jenny Brandell
Concept manager