2023-06-22

Ateas konsult först i Sverige med HPE:s mest avancerade servercertifiering

Atea är inte bara marknadsledande inom it-infrastrukturtjänster utan ligger även i framkant rent kompetensmässigt. Mikael Christenson, konsult hos Atea sedan 15 år, är först i Sverige att klara certifieringen HPE Master ASE Compute Solutions V1. "Två av mina kolleger ska också försöka ta certifieringen nu" säger han.

När vi ringer upp Mikael Christenson för att gratulera befinner han sig på ett teknikersymposium i Barcelona tillsammans med en mängd kolleger från Atea. De är där för att lära sig ännu mer om HPE:s nya produkter.

– Att hänga med i utvecklingen är A och O för att kunna hjälpa våra kunder att planera rätt lösningar. För mig som är så teknikintresserad är det väldigt roligt dessutom, säger han.

Som konsultande lösningsarkitekt har han installerat datacenters på kommuner och i näringslivet så länge han kan minnas. Certifieringen beskriver han som en tuff utmaning, även för en person med hans bakgrund.

Utmaningen: Att i tre timmar svara på frågor och utföra praktiska test i en ny it-miljö

– Man sitter ensam i ett rum och får inte ta hjälp av vare sig internet, kolleger eller dokument. Man loggar in i en it-miljö, och i tre timmar svarar man på olika frågor om den miljön, samt utför ett antal praktiska test, berättar Mikael.

Certifieringen mäter förmågan att designa, implementera och managera HPE compute solutions. Ytterst få klarar nålsögat. Även Mikael kuggades först – men det taggade honom bara att djupdyka ännu mer i området. Han tittade på nischade videor och plöjde igenom manualer och guider på hundratals sidor i detalj.

– Jag lade omkring 80 timmar på att vässa mina kunskaper. När jag fick veta att jag klarat certifieringen sträckte jag armarna högt upp i skyn. Det kändes riktigt gött, säger han på sin breda göteborgska.

”Vi har eldsjälar som brinner för området”

Annika Gustad

Annika Gustad, Partnerchef

Ateas Partnerchef Annika Gustad är stolt över hur bolaget lyckas ligga kvar på HPE:s högsta platinum partnernivå år efter år.

– Förklaringen är att vi har eldsjälar som brinner för området och att vi som arbetsgivare löpande investerar i konsulternas kompetensutveckling, säger hon.

Atea har dessutom utsetts till HPE Partner of the Year i Sverige vid flertalet gånger, nu senast i februari på Guldmyran-galan.

– Vår strategi är att vara branschledande. Kunderna ska kunna lita på att våra konsulter ligger i framkant på den tekniska utvecklingen, kan produkterna och arbetar både effektivt och med hög kvalitet, säger Annika.

– Atea har både bredd och spets och förstår vad som krävs för att stötta kunderna på deras resa. Dessutom har de en sälj- och konsultkår med otrolig erfarenhet och kompetens. Atea investerar stort i HPE kompetens runtom i landet och verkar alltid lokalt nära kund men kan också använda hela Ateas kraft när det krävs, vilket bygger förtroende och skapar trygghet både hos oss som leverantör och hos våra kunder, säger Stina Häggblad, Partneransvarig, HPE Sverige.

”Att hänga med i utvecklingen är A och O för att kunna hjälpa våra kunder att planera rätt lösningar. För mig som är så teknikintresserad är det väldigt roligt dessutom”

— Mikael

Tajt samarbete med kollegerna

Flera av Mikaels kolleger tar nu också sikte på att klara certifieringen.

– Vi har ett tajt samarbete alla vi som jobbar i HPE-sfären. Vi stöttar och blöter i vardagen, och jag skulle tro att vi blir tre på serversidan som tar certifieringen. Sedan även en handfull konsulter på lagringssidan med motsvarande certifiering, HPE Master ASE Storage Solutions V4.

Att Mikael är först i Sverige med certifieringen gynnar framför allt Ateas kunder – men även hans kolleger.

– Jag ser inte kunskapen som min, utan Ateas. Det är en självklarhet att vi kollegor i landet hjälper varandra, avslutar Mikael.

Även HPE ser positivt på den nya certifieringen.

– Att Micke nu är först i Sverige och en av få i regionen nordvästra Europa som lyckats ta den här certifieringen är väldigt imponerande. Vi ser det som ytterligare ett kvitto på att Atea väljer att fortsatt satsa på och bygga HPE-kompetens hos sina konsulter. Micke är en sann HPE-ambassadör med brinnande engagemang som alltid sätter kunden främst. Vi har stor respekt för hans kompetens och är förstås väldigt tacksamma för tiden han lägger ner på att vara uppdaterad inom vårt erbjudande för att stötta kunderna på bästa sätt, säger Stina Häggblad.