Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2017-09-18

Game of Phones ska få it-Sverige att börja återvinna

En 300 kilo tung, och över två meter hög tron, byggd helt av återvunna mobiltelefoner, ska skapa förståelse för hur enkelt det är att bidra till minskade CO2-utsläpp- och ett mer cirkulärt samhälle.

Genom att belysa ett välkänt faktum; att de flesta av oss, har en eller flera mobiler liggandes i byrålådan hemma, vill Atea skapa igenkänning. Av de cirka fyra miljoner telefoner som säljs årligen i Sverige återvinns enbart cirka tio procent enligt naturskyddsföreningen. Problematiken är den samma för it-utrustning, men det ska det bli ändring på, åtminstone om Atea får bestämma.

– Det här är förmodligen den lägst hängande frukten av alla inom hållbarhetsområdet. Återtag är en rationell åtgärd som är både miljösmart och säker, trots det, är det alldeles för få som gör det. Vi vill att återtag ska bli lika naturligt som att panta burkar och lika självklart som att källsortera. Det här är enkelt och något alla faktiskt borde göra, säger Andreas Rydell, hållbarhetsansvarig på Atea.

Tronen kommer att besöka 17 orter under höstens IT-arena, målet är att få it-inköpare och hållbarhetsansvariga att få upp ögonen för problemet och förstå vikten av att sätta mål för ett planerat återtag.

Läs mer om Game of Phones

Andreas Antonsen
Andreas Antonsen Director of Corporate Responsibility