Financial System & BI Specialist

Stockholm
2024-05-31

Har du ett ekonomiskt sinne och besitter teknisk skicklighet? Brinner du för att omvandla finansiella data till praktiska insikter och besitter expertis inom PowerBI, DataWareHouse, SQL och Enterprise Performance Managemenet? Då har du kommit rätt! Just nu söker vi dig som vill bli en del av vårt team som Financial Systems & BI Specialist. Ta chansen och bli en del av landslaget inom IT! 

 

Din roll i laget

Som specialist inom finansiella system och BI kommer du vara länken mellan ekonomi och teknologi, och använda din förståelse för ekonomi och teknik för att förbättra vår datavisualisering, affärsanalys och våra BI-förmågor.  

Huvudsakliga ansvarsområden i rollen: 

  • Finansiell förståelse: Använda din bakgrund inom ekonomi och finansiella system (data) för att förstå, tolka, integrera, omvandla och presentera finansiella data korrekt. 
  • Teknisk skicklighet: Använda dina tekniska färdigheter i PowerBI (DAX/visualisering), Data Warehouse (stort plus om du kan Microsoft Fabric, DataLake osv), SQL och Enterprise Performance Management (planering, budget, kub- eller OLAP-förståelse) för att designa, utveckla och underhålla toppmoderna datamodeller till BI- och planerings/rapporteringslösningar. 
  • Dashboard-behärskning: Ta ansvar för finans- och affärskontrolldashboards och omvandla komplexa data till visuellt övertygande och handlingsbara insikter. 
  • Samarbete: Arbeta med tvärfunktionella team, inklusive finans, IT, data analytics och affärsenheter, för att identifiera datakrav och säkerställa smidig integration av olika operativa dataset i data- och BI-lösningar. 
  • Kontinuerlig förbättring: Håll dig i framkant genom kontinuerligt lärande inom nya teknologier och branschbästa praxis. Kom med innovativa idéer för att förbättra våra BI-förmågor och hålla oss i en ledande position. 

Ditt team

I rollen kommer du att ingå i det centrala Business Control-teamet som idag består av 8 personer, varav 6 är Business Controllers (inklusive Chef för Business Control) och 2 Financial Systems Specialister. En av våra systemspecialister är interim idag och du kommer att ersätta denna som heltidsanställd. Central Business Control fungerar som en koncernkontrollerande funktion inom Atea Sverige och tillhandahåller de processer, verktyg och data som behövs för välgrundat beslutsfattande i hela organisationen i Sverige. Vi agerar som process- och systemägare inom standardområdena för FP&A, inklusive (men inte begränsat till) rapportering, planering, finansiell modellering, KPI:er, finansiell BI och mer. Vi håller också på att modernisera och förbättra vår data och rapportering vilket innebär en möjlighet att vara en del av denna resa där vi arbetar nära Microsoft och andra strategiska partners mot en ledande data- och analysplattform för Atea som helhet. 

I rollen rapporterar du till Christopher Stiebel, Chef Business Controll. 

Vad vi söker hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Till den här tjänsten söker vi dig som planerar ditt arbete effektivt, är organiserad och prioriterar väl för att hålla deadlines. I ditt arbetssätt är du noggrann och fokuserad på att nå uppsatta mål. Du besitter en stark förmåga att samarbeta där du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.  Samtidigt är du flexibel och har enkelt för att anpassa dig till förändrade omständigheter och du kan snabbt anpassa ditt tillvägagångssätt. 

För att lyckas i tjänsten stämmer följande in på dig: 

  • Erfarenhet från liknande roll, tex System Specialist, BI Specialist, Analytiker, Database Specialist 
  • God kunskap inom PowerBI, Data Warehouse (t.ex. att förstå DW relationer, stjärn-schema, dim och fakta tabeller, mm), MS SQL och Enterprise Performance Management 
  • Du har tidigare erfarenhet av utveckling av BI (Back-end och Front-end) med användning av olika språk/teknologier (där PowerBI (PowerQuery, DAX, Dataflows, Semantics modeller) och SQL är av primärt fokus) 
  • Förmåga att analysera stora volymer av komplexa finansiella data för att identifiera trender och insikter (datakvalitet, QA, mm) 
  • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, både i tal och skrift 
  • Det är meriterande med universitetsexamen inom relevant område (datavetenskap, IT, ekonomi och system, e.l.)   
  • Det är meriterande om du har arbetet i följande system: Microsoft Fabric, MS SQL/Tech-Stack, QlikView, och något ”EPM” verktyg (som jobbar med Cuber, OLAP, eller liknande). 

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

  • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
  • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
  • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
  • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
  • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
  • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en resa med andra kollegor
  • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
  • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Christopher Stiebel, Chef Business Control, via christopher.stiebel@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed redan idag!  

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor. 
 
För att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare, genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll. 

Den här rekryteringen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför samtal och mail från rekryterings- och bemanningsföretag. 

Varmt välkommen med din ansökan till oss! #LI-HYBRID

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Stockholm
2024-05-31