Specialistsäljare AI lösningar

Stockholm, Göteborg, Malmö, Valfritt Ateakontor
2024-05-31

Vill du jobba i en organisation där man fokuserar på att omvandla företag och organisationers utmaningar i olika former av lösningar och applikationer? Då är det Application Engineering som du ska söka dig till! Vi befinner oss just nu i en kraftig tillväxtfas och söker efter en Specialistsäljare med fokus på lösningar inom AI. Ta chansen och bli en del av Ateas nya satsningsområde!

 

Din roll i laget

Vi söker nu en engagerad Specialistsäljare inom AI Lösningar med god förmåga att etablera långsiktiga och goda relationer med nyckelpersoner hos våra kunder. Som Specialistsäljare inom Application Engineering arbetar du strukturerat inom ditt specialistområde och ansvarar för att skapa och utveckla affärsmöjligheter utifrån kundens vision och verksamhetsnytta. 

Tjänsten omfattar försäljning av tjänster inom AI lösningar och Digitala lösningar mot kundmarknaden som i huvudsak är kommuner och offentliga verksamheter, samt inslag av en del privata bolag. Du arbetar proaktivt för att skapa mervärde för kund och säkerställer den bästa tekniska lösningen för våra kunder. 

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att bearbeta nya och befintliga kunder, ta fram offerter och avtal samt upphandlingsarbete. Du kommer även medverka vid marknadsaktiviteter, upprätta kundplaner och vara vårt företags ansikte utåt samt sköta förhandlingar och avslut med kund.    

Ditt team

I rollen kommer du tillhöra Ateas nya nationella enhet Application Engineering. Vi är en enhet med leverans över hela Sverige vilket också betyder att vi finns och verkar i hela landet. Atea har kontor på drygt 35 olika platser i Sverige, vilket göra att om du har rätt kompetens och erfarenhet, så kan du arbeta hos oss oavsett vart du fysiskt befinner dig i landet. 

Dina närmsta kollegor är Specialistsäljare och Lösningsspecialister som alla arbetar med affärsutveckling av kundens affär. Du kommer även arbeta nära våra konsultteam inom Business Consulting, Verksamhetsutveckling, Arkitektur samt med specialister inom Ateas affärsområde Information Management. 

Din närmsta chef i rollen är Markus Närenbäck, Försäljningschef inom Application Engineering.

Vill du läsa mer om vårt satsningsområde Application Engineering? Se här.

Vad vi söker hos dig

Vi tror på dig och dina personliga egenskaper. Du är affärsmässig, självständig och serviceinriktad med en hög strävan att kunna leverera den bästa lösningen till våra kunder. Det är önskvärt att du har erfarenhet från konsultativ försäljning samt har tekniskt intresse där framförallt kopplingen mellan kunders behov och teknisk utrustning är något som driver dig. Naturligtvis är du intresserad av att utvecklas tillsammans med Atea i syfte att föra dig själv, våra kunder och företaget framåt.    

För att lyckas i tjänsten som Specialistsäljare bör du ha följande kompetenser: 

  • Erfarenhet från försäljning i IT-branschen med en djup förståelse för lösningsförsäljning kopplat till AI 
  • Tidigare arbetat med offentliga kunder och deras inköpsprocess 
  • Vana vid att driva försäljning i nära samarbete med marknad och andra organisatoriska enheter   
  • Affärsmässighet med teknisk förståelse samtidigt som du rör dig obehindrat på alla nivåer hos våra kunder 
  • Tycker om att arbeta utifrån uppsatta budgetmål och har ett resultatinriktat synsätt med fokus på affärer och har förmågan att ha många “bollar” i luften 
  • Ha lätt för att kommunicera i tal och skrift, både när det gäller svenska och engelska 
  • B-körkort 

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

  • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
  • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
  • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
  • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
  • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
  • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en resa med andra kollegor
  • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
  • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Markus Närenbäck, Försäljningschef, via markus.narenback@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed redan idag!  

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess kan slutkandidater behöva genomgå en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare.  

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.  

Varmt välkommen med din ansökan till oss! 

Den här rekryteringen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför samtal och mail från rekryterings- och bemanningsföretag. #LI-HYBRID

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Stockholm, Göteborg, Malmö, Valfritt Ateakontor
2024-05-31