Senior IT-projektledare

Malmö, Helsingborg, Kristianstad
2024-05-26

Har du lång erfarenhet av projektledning och är intresserad av att ta nästa steg i karriären? Är du en naturlig ledare med IT-kunskap och en känsla för affären för att förstå kundens behov samt värdet av kvalitet genom hela leveransen? Vill du ingå i ett team av världsklass? I denna roll ges du möjlighet att arbeta tillsammans med mycket kompetenta konsulter för att leverera förstklassiga tjänster till våra kunder. Ta chansen att utvecklas både professionellt och som människa med oss!

Din roll i laget

I rollen som Projektledare blir du länken mellan kunden, vår försäljningsorganisation, våra tekniska konsulter och driftsorganisationen. Du kommer att ha ansvar för planering, delegering, övervakning och styrning av alla aspekter av ett projekt. Detta inkluderar att motivera och leda alla involverade för att bidra till att uppnå projektets mål inom definierade krav och förväntningar relaterade till tid, kostnad, kvalitet, omfång, fördelar och osäkerhet.

Som projektledare är du en nyckelperson i våra kunders digitala förändringsresa och du är delaktig från uppstarten i projektet där du tillsammans med våra kundansvariga säljare och tekniska specialister gör en bedömning av kundens behov. Du ansvarar även för förändringsledning och för att skapa en förståelse för förändringen hos kundens medarbetare. Till ditt stöd har du ett strukturerat projektkontor med stödsystem och PMO på plats som kan supportera och coacha i processen

Du har ansvar för att:

  • Planera, leda och genomföra projekt
  • Säkerställa kvalitet och leverans i enlighet med Ateas policy och vald projektmetodik
  • Identifiera och allokera resurser
  • Säkerställa kontinuerlig riskhantering, förändringshantering och avvikelsehantering
  • Kommunicera och rapportera  status till projektets intressenter
  • Säkerställa och följa upp budget
  • Delta i anbudsprocesser med avseende på planering och uppskattning av projektgenomförande

Ditt team

Du tillhör affärsområdet Information Management i Region Syd, där du blir en del av ett team på 10 projektledare. Teamets styrka ligger i dess olikheter, där våra erfarenheter bidrar med nya perspektiv. Gruppen präglas av en stark gemenskap där du jobbar självständigt i din roll, men där vi både coachar och tar hjälp av varandra för att kunna leverera kvalitet i hela leveransen till kunden. Inom teamet är det även högt i tak och prestigelöst och vi har en bred kunskap som består av både juniora & seniora personer. Vi jobbar mycket hybrid och du förväntas kunna ta dig till olika kunder inom södra Sverige, dvs Malmö, Helsingborg och Kristianstad med omnejd. Din närmaste chef heter Anna Trägårdh.

Vad vi söker hos dig

Du är trygg med att driva större komplexa projekt som spänner över både verksamhet och IT. Du har erfarenhet av att driva affärsförflyttning, affärsnära projekt samt IT-relaterade projekt. Du har kunskap i traditionella projektmodeller samt av agila arbetssätt. Du vet hur man agerar för att skapa ägarskap, delaktighet och motivation i en organisation, och du förstår vikten av att arbeta strukturerat och proaktivt med förändringsledning.

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi söker dig som är kommunikativ och lyhörd med en god samarbetsförmåga. Du planerar ditt arbete effektivt, är organiserad och prioriterar väl för att hålla deadlines. Du är noggrann och har förmågan att leda andra till att nå uppsatta mål. Du tänker också strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor, ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar handlingar till detta. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten i ditt arbete, där återkoppling och dokumentation i alla riktningar är en självklarhet. Något du brinner för är att skapa och vårda relationer, gentemot kund och dina kollegor, att vara engagerad och aktiv i yrkesmässiga sammanhang är något du får energi av. Samtidigt är du en trygg naturlig ledare och har en förmåga att få både medarbetare och kund att röra sig mot ett gemensamt mål. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

För att lyckas i tjänsten som projektledare behöver du ha följande kompetens:

  • Minst 5 års erfarenhet inom projektledning
  • Certifikat eller utbildning i någon projektmodell t.ex. PPS, SCRUM
  • Erfarenhet av att driva projekt relaterat till it, affärer och verksamhet
  • Erfarenhet av förändringsledning
  • Flytande i svenska och engelska

Det anses vara meriterande om du har:

  • Certifiering inom IPMA eller PMI
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta enligt ITIL eller PM3
  • Tidigare erfarenhet från konsultbranschen
  • Relevant akademisk utbildning som IT-projektledare

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

  • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
  • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
  • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
  • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
  • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
  • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en resa med andra kollegor
  • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
  • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Som ett kvalitativt led i vårt rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Trägårdh, konsultchef, via anna.tragardh@atea.se

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök så fort som möjligt med ditt CV. Vi vill inte ha något personligt brev i denna rekrytering.

Vi ser fram emot att höra från dig!  

Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag.

 

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

#LI-HYBRID

Malmö, Helsingborg, Kristianstad
2024-05-26