Partner Manager

Stockholm
2024-05-31

Brinner du för att skapa långsiktiga affärsrelationer, har ett strategiskt tänk och är en fena på att driva utveckling framåt? Atea söker nu en Partner Manager till vårt strategiska samarbete med Dell och VMware. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Ta chansen att utvecklas både professionellt och som människa med oss!

Din roll i laget

Vårt partnerskap med Dell och VMware befinner sig i en spännande fas och siktet är definitivt inställt på fortsatt stark tillväxt. I rollen som Partner Manager ansvarar du för att hålla ihop helheten och att skapa tillväxt i affären genom att driva utvalda strategiska initiativ med våra regioner och nationella enheter. Du samverkar med interna funktioner för att sätta och förfina nya erbjudanden och du samarbetar med partners för att identifiera nya möjligheter och följa upp gemensamma framsteg. Du kommer att vara en bärande del i aktivitetsplanering och genomförande av våra mötesplatser med kund vilket förutsätter att du har ett tydligt självledarskap och en god presentationsförmåga. Din framgång mäts enligt en definierad affärsplan. Det innebär att ditt driv, samspel och din kommunikativa förmåga är mycket viktigt eftersom rollen har en uttalad säljinriktning. Tjänsten innefattar också ett antal resor när våra kontor behöver få löpande stöd och utbildning samt till mötesplatser med kund.

Du kommer alltså ha ett helhetsansvar för Ateas samarbete med Dell och VMware där exempel på arbetsuppgifter kan vara:

  • Att löpande vidareutveckla och driva erbjudandet tillsammans med vår strategiska partner genom proaktiv målsättning samt säkerställa att det ligger i linje med Ateas övergripande mål
  • Ta fram och ansvara för affärsplanen med partnern
  • Ansvarig för budgetarbetet och säkerställa fortsatt tillväxt och lönsamhet
  • Intern kontakt med alla regioner, kontor, affärsområden och ledning för att förankra satsningar och underlätta försäljningsprocessen
  • Hålla löpande avstämningar, presentationer och dialog med Dell och VMware
  • Bidra till övergripande utveckling i hur vi som organisation samarbetar med våra strategiska partners
  • Diverse säljinriktade aktiviteter

Ditt team

Atea har idag nio strategiska partnerskap som alla har dedikerade ansvariga som sköter samarbetet. Partner Management-teamet består av nio kollegor i rollerna Partner Manager och Partnersamordnare där samtliga rapporterar till Chef Strategiska Partners, Annika Gustad. Som chef ger Annika utrymme för eget ansvar, att växa och utveckla sin egen roll – självklart med Annika som stöd och bollplank. Du blir del av ett kompetent team där trivseln är hög med bra sammanhållning. Såhär beskriver en i teamet rollen som Partner Manager:
Ett perfekt jobb för dig som uppskattar en bred variation av arbetsuppgifter och vill att ingen dag ska vara den andra lik. Du kommer ha möjlighet att samarbeta med världsledande tech-bolag samtidigt som du representerar alla Ateas affärsområden och vår strategi kring "närmast kund vinner””

Vad vi söker hos dig

Vi tror på dig och dina personliga kompetenser, som är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi ser att du är en driven person som vågar ta för dig och driva arbetet framåt. Du har även förmågan att prioritera rätt uppgifter genom ett strategiskt tänk samtidigt som du är ansvarstagande och räds inte för att axla flera viktiga arbetsområden. Relation och partnerskap står i fokus i den här rollen vilket innebär att du behöver vara en naturlig relationsskapare som ger ett förtroendeingivande intryck samt vara bekväm med att prata och presentera framför större folksamlingar. Att arbeta mot tydligt uppsatta mål är du van vid och du har en mycket god förståelse för affärer. Du tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och är duktig på att få med dig människor.

För att lyckas i rollen ser vi att du även:

  • Har gedigen erfarenhet och kunskap från att ha arbetat med Atea, Dell eller VMwares erbjudande och lösningar
  • Har mycket god affärsförståelse
  • Är obehindrad i det svenska och engelska språket i tal och skrift
  • Har en god systemvana, specifikt i Office 365
  • Har B-körkort

Meriterande:

  • Erfarenhet av partner management
  • Ledarerfarenhet av något slag

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

  • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
  • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
  • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
  • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
  • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
  • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en resa med andra kollegor
  • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
  • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Annika Gustad, Chef Strategiska Partners, via annika.gustad@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed redan idag!

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter och kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor. Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare.

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

 

 Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

Stockholm
2024-05-31