Försäljningschef inom Digital Workplace

Göteborg, Borås och Halmstad
2024-04-30

Vill du arbeta som ledare i ett hållbart it-bolag som bidrar till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle? Brinner du för att bygga kundrelationer och göra affärer? Är du en affärsinriktad och kommunikativ ledare som finner lust och drivkraft i att skapa förutsättningar för våra medarbetare att utvecklas och nå gemensamma mål? Just nu söker vi en Försäljningschef med ansvar för region Västs produktaffär inom området Digital Workplace som tillsammans med kollegor ska bidra till att bygga Sverige med it.

Din roll i laget

I rollen som Försäljningschef på Atea ansvarar du för att driva, stötta och skapa bästa förutsättningar för ditt team som idag består av sju Specialistsäljare. Du tillsammans med teamet fokuserar på att sälja produkter och produktnära tjänster inom arbetsplats och print där du är en del av säljkåren med eget säljansvar. Du kommer därmed arbeta både strategiskt och operativt i din roll som försäljningschef. 

Arbetet består i att samarbeta internt i regionen med kundansvariga och övriga försäljningschefer, med regionala och nationella enheter samt med kunder och med leverantörer. I rollen arbetar du även med att säkerhetsställa kvalitet i hela säljprocessen samt kundnöjdhet i samtliga projekt. Du rapporterar till regional Affärsområdeschef för Digital Workplace, Matilda Kindblad. Matilda är en erfaren och driven ledare med högt engagemang. Hon ställer höga krav både på sig själv och andra men har samtidigt en ödmjuk och prestigelös ledarstil.

Att sätta kundens behov i centrum är en självklarhet för dig och du vet vad som krävs för att etablera långsiktiga affärsrelationer. En vanlig dag är en variation mellan att coacha laget, ha dialoger med kund och att utveckla interna processer och arbetssätt. Arbetet omfattar också att bygga och underhålla relationer med leverantörer och tillverkare. Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag innebär nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kunder, medarbetare och kollegor.  
 
Sammanfattningsvis är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Coacha, motivera och följa upp dina medarbetare
  • Ingå i kundteam, skapa kundplaner, offerter, avtal samt upphandlingsarbete
  • Underhålla och utveckla relationer med kunder, leverantörer och tillverkare
  • Samverka internt för att säkerställa gemensamma mål
  • Arbeta strategiskt, utveckla processer och förbättra arbetssätt

Vad vi söker hos dig

Vi tror på dig och dina personliga kompetenser, som är avgörande i rollen som försäljningschef och för att trivas hos oss. Du är social och arbetar aktivt för att skapa och underhålla goda och framgångsrika relationer. Du är driven, tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och tar dina uppgifter i mål inom utsatt tid. Du har gedigen sälj- och ledarerfarenhet samt en hög förmåga att samarbeta. Du är även resultatfokuserad, lösningsorienterad och håller det du lovar. Vi ser även att du har en förmåga att behålla lugn och fokusera på rätt saker i stressiga situationer. Viktigt i rollen är att du brinner för det coachande ledarskapet och för att skapa värde för våra kunder.

För tjänsten som försäljningschef ser vi att du även:

  • Har tidigare erfarenhet från liknande ledarroll inom it-branschen
  • Förmåga och erfarenhet av att arbeta med både strategiska och operativa frågor
  • Har mycket god erfarenhet av kundmöten och kunddialoger
  • Har erfarenhet från att ansvara för större budgetar och resultatansvar
  • Har förmågan att jobba efter definierade säljprocesser och efterlevnad av CRM
  • Behärskar svenska och engelska språket obehindrat i tal och skrift
  • Har B-körkort då resor i tjänsten förekommer

Meriterande:

  • Arbete med stora kunder, gärna både som säljare och i säljledande roller
  • Arbete med ett flertal större upphandlingar, både privata och offentliga
  • Erfarenhet av verksamhetsutveckling

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Atea vill ha branschens bästa ledare 

Ledaruppdraget 
Som ledare på Atea är du en nyckelperson i vårt gemensamma arbete för att stärka medarbetarskapet, ledarskapet och företaget. Ledaruppdraget på Atea innebär att frigöra potentialen hos individen och gruppen, att samarbeta som ONE med hela Ateas bästa i åtanke och att utveckla vår affär för ökat kundvärde. En ledare på Atea är en sann förebild som lever vår kultur och våra värderingar och har modet att utmana sig själv och sina egna sanningar. 

Ledarakademin 
Vi tror på att investera i våra medarbetare och ge dem rätt verktyg för att fortsätta växa och utvecklas som ledare.  Inom vår interna ledarakademi samlar vi vårt erbjudande av lärande och kompetensutveckling inom ledarskap – längre program, kortare insatser och regelbunden inspiration. Vi erbjuder alla med en formell chefsroll ett skräddarsytt ledarskapsprogram anpassat utifrån din ledarerfarenhet och ger dig möjlighet att utvecklas, vara en förebild utifrån vårt gemensamma ledaruppdrag och våra värderingar. 

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Fanny Sandberg, Talent Acquisition Partner, via fanny.sandberg@atea.seVi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed redan idag!

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter och kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor. Du kommer även som en del i vår rekryteringsprocess genomgå ett personlighet- och färdighetstest. Utöver det genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare.

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

Göteborg, Borås och Halmstad
2024-04-30