Specialistsäljare till Atea Managed Services

Kalmar, Jönköping, Karlstad, Linköping, Norrköping, Skara, Västerås, Växjö, Borlänge, Gävle, Kiruna, Luleå, Piteå, Skellefteå, Sundsvall, Umeå, Örnsköldsvik, Östersund
2024-06-28

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea i dig som vill jobba som Specialistsäljare med fokus på våra managerade tjänster. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Managed Services är ett fokusområde för Atea och uppdraget består i att bearbeta befintliga samt nya kunder, med även att stödja och vägleda kundansvariga/kundteam avseende försäljning av managerade tjänster och outsourcing.

Tjänsten omfattar försäljning av it-som-tjänst, där du som specialistsäljare tillsammans med övrigt kundteam tar fram en kundplan med mål och aktiviteter där du sedan blir drivande vad gäller Managed Services. Du arbetar proaktivt för att skapa mervärde för kund och tillsammans med lösningsarkitekter och kundteam tar fram den bästa lösningen för kund.

Då säkerhet är ett starkt fokusområde inom Atea ser vi gärna att du tidigare arbetat med försäljning av säkerhet och säkerhetsrelaterade tjänster.

Du erbjuds en utvecklande roll där du ingår i en nationell grupp för att taktiskt och operativt förflytta Atea och våra kunder inom området Managed Services. Våra kundavtal varierar från regional till globala. Till din hjälp har du ett av IT-marknadens starkaste varumärken, ett team som brinner för tjänsteaffärer och en vältrimmad leveransorganisation

Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som Specialistsäljare Managed Services är:

  • Tillsammans med kundteam driva försäljningen av Ateas strategiska satsning inom Managed Services.
  • Med hög grad av affärsmannaskap ansvara för kostnadskalkylering inom Managed Services affärer.
  • På taktisk nivå utveckla nya och befintliga kunder inom Managed Services.

Du har ett coachande förhållningssätt till kollegor och kunder och räds inte att utmana både kunder och kollegor i vardagen. Du är ansvarstagande och drivs av att få saker gjorda. Att hålla föredrag är inte främmande för dig och du trivs med att förmedla vårt budskap.

Ditt team

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Några ord från Niklas, teamets ledare:

Jag heter Niklas Berglund och är i begrepp att stärka upp laget med specialistsäljare inom Atea Managed Services. 

Vi jobbar i ett nationellt team tar affärsägarskap gällande Managed Services och jobbar tätt tillsammans med övriga specialister, kundteam och självklart med starkt fokus på våra kunder.

Med mig som chef får du utrymme och tillit att driva aktiviteter, komma med idéer och fatta beslut. Jag tror på inkludering, medledarskap och ett coachande förhållningssätt.

Vad vi söker hos dig

Den här rollen passar dig som är en affärsmässig visionär med en stark personlig integritet. Du har en förmåga att identifiera möjligheter och ta initiativ, och du trivs med att ta personligt ansvar för att driva förändringar framåt.

Din arbetsstil är strukturerad och analytisk, och du är van att arbeta både självständigt och i grupp. Du är motiverad och har en stark drivkraft att uppnå resultat.

Du har en coachande approach gentemot både kollegor och kunder och är inte rädd för att utmana etablerade normer och idéer. Att kommunicera och förmedla budskap på ett övertygande sätt är något som du trivs med och känner dig bekväm med.

För att lyckas i tjänsten som Specialistsäljare bör du ha följande kunskaper:

  • Erfarenhet på C-level inom försäljning i IT branschen och Outsourcing.
  • Mycket god erfarenhet kring affärsprocesser kopplat till tjänsteleveranser
  • Deltagit i ett flertal större upphandlingar, både privata och offentliga
  • Säkerställa lönsamhet i affärer inom affärsområdet som man ansvarar för eller deltar i
  • Meriterande med god kunskap inom säkerhet och säkerhetstjänster.

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

  • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
  • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
  • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
  • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
  • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
  • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en resa med andra kollegor
  • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
  • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Niklas Berglund, chef försäljning Managed Services, via niklas.berglund@atea.se alternativt telefonnummer +46 70 395 79 36. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Den här rekryteringen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför samtal och mail från rekryterings- och bemanningsföretag. 

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

#LI-HYBRID

 

Kalmar, Jönköping, Karlstad, Linköping, Norrköping, Skara, Västerås, Växjö, Borlänge, Gävle, Kiruna, Luleå, Piteå, Skellefteå, Sundsvall, Umeå, Örnsköldsvik, Östersund
2024-06-28