Konsultchef

Linköping, Norrköping, Nyköping
2024-04-30

Brinner du för ledarskap och att utveckla människor? Har du dessutom en ådra för sälj och har god erfarenhet att arbeta nära kunder? Då kan tjänsten som Konsultchef till Atea i Östergötland vara nästa steg i karriären för dig. I denna roll kommer du få möjligheten att utveckla människor till sitt bästa jag, arbeta tillsammans med engagerade personer och vara med och driva kontoren i Linköping, Norrköping och Nyköping till succé! Ta chansen idag och bli en del av ett fantastiskt team!
 

Din roll i laget

I rollen som Konsultchef är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att leda och utveckla kontorets konsulter med fokus på ett coachande ledarskap. Dina medarbetare är din  främsta nyckel till framgång, därför är en av dina viktigaste uppgifter också att skapa rätt förutsättningar för dem att nå framgång i sina roller. 

Du kommer tillsammans med övriga konsultchefer ha det övergripande ansvaret för att säkerhetsställa konsultleveranser till våra kunder, utveckla kundrelationer, samt aktivt arbeta med att bidra till kontorets försäljning gällande konsulttjänster. Du kommer arbeta nära din konsultgrupp och utveckla och coacha individerna i vardagen för att se till så att vi levererar högt värde till kund genom våra konsulttjänster. Det är även viktigt att lyssna in kundbehov tillsammans med kundansvariga säljare. 

För att lyckas i rollen kommer det även krävas att du samarbetar nära dina kollegor på kontoret samt kundansvariga säljare och andra konsultchefer i vår region.

Fler exempel på vidare arbetsuppgifter kan vara:

  • Träffa kunder tillsammans  med säljare för att utveckla Atea Östergötlands konsultaffär
  • Hålla i konsultmöten och individuella löpande avstämningar samt skapa utvecklingsplaner
  • Delta i ledningsgruppsarbete

Ditt team

Som konsultchef kommer du tillsammans med befintliga konsultchefer ha ansvaret över alla våra lokala konsulter. Konsultgruppen är både bred och senior och de verkar inom alla våra affärsområden. Du får möjlighet att bli en del av ett härligt gäng som jobbar tätt tillsammans under ledning av Platschef Anna Bergman som kommer bli din närmaste chef. Totalt kommer du ha 75 härliga kollegor på de lokala kontoren i Linköping, Norrköping och Nyköping. Inom Atea och Region Mitt så är samarbetet starkt och vi arbetar aktivt för att bli ONE Atea. 

Du blir en del av den lokala ledningsgruppen i Östergötland och kommer arbeta tätt tillsammans med ytterligare två konsultchefer, försäljningschef och platschef för att driva och utveckla kontoren framåt. Som ledare är det viktigt att ha ett inkluderande och transparent ledarskap där du känner dig delaktig i både kontorets utveckling och din egen  utveckling. 

Vad vi söker hos dig

Vi tror på dig och dina personliga egenskaper, som är viktiga för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som person är du kommunikativ i både tal och skrift och är duktig på att sätta tydliga förväntningar mot dina konsulter. Du är genuint nyfiken på andra människor och trivs i en roll där du får vara med och utveckla andra människor. Således är du även duktig på att bygga och utveckla relationer, både din egen konsultgruppering samt kundrelationer. Du är en driven person som motiveras av att göra bra resultat och jobbar aktivt mot att nå höga mål. Du har även en säljande och affärsmässig ådra och är inte rädd för att prata affärer med kunder. Du förstår och kan tillämpa affärsmässiga principer samt har ett stort fokus på resultat, kostnader, intäkter och faktureringsgrader för konsulter. Du har en god samarbetsförmåga och arbetar strukturerat och kan prioritera mellan aktiviteter. Slutligen är du trygg i din roll som ledare och är självgående i ditt arbete.

För att lyckas i tjänsten som Konsultchef ser vi att du har: 

  • Tidigare erfarenhet från en liknande roll inom personalledning och ledarskap
  • Tidigare erfarenheter av avtalsförhandlingar & tjänsteförsäljning
  • Förståelse för IT-infrastruktur, och ett genuint intresse för it
  • Flytande språkkunskaper i svenska & engelska
  • B-körkort

För denna tjänst anses det vara meriterande om du har:

  • Tidigare erfarenhet från it-konsultbranschen, gärna specifikt IT-infrastruktur
  • Tidigare erfarenhet från ledningsgruppsarbete
  • Tidigare erfarenhet av rekrytering

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Atea vill ha branschens bästa ledare

Ledaruppdraget 
Som ledare på Atea blir du en nyckelperson i vårt gemensamma arbete för att stärka medarbetarskapet, ledarskapet och företaget. Ledaruppdraget är uppdelat i fyra områden;  

  • Jaget - Att vara modig nog att utmana sig själv och sina egna sanningar 
  • Teamet -  Att frigöra potentialen hos individen och gruppen 
  • Laget - Att samarbeta som ONE med hela Ateas bästa i åtanke 
  • Affären - Att utveckla vår affär för ökat kundvärde

Ledarakademin
Vi erbjuder dig i en formell ledarroll på Atea ledarskapsutbildning, anpassad utifrån din ledarerfarenhetsnivå. Med både ny kunskap och genom att framför allt dra nytta av det du lärt dig i din vardag, är ledarprogrammen en kombination av olika instruktörsledd träning i fysiska och virtuella klassrum, arbete i lärteam, självstudier och tillämpning av kunskaper i jobbet. 

Lärarprogrammen grundas i vår affärsstrategi och är utformad tillsammans med väl utvalda samarbetspartner. Den ger dig möjlighet att utveckla din förmåga att leda mot uppsatta mål och möjliggöra för andra att lyckas i vårt gemensamma ledaruppdrag. 

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Bergman, Platschef, via anna.bergman@atea.se. Alternativt Alexandra Engman, Talent Acquisition Partner, via alexandra.engman@atea.se. Ansök redan idag då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter och kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor. Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare. 

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering. 

Varmt välkommen med din ansökan till oss!


Den här rekryteringen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför samtal och mail från rekryterings- och bemanningsföretag.

#LI-HYBRID

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

Linköping, Norrköping, Nyköping
2024-04-30