Lösningsspecialist

Kalmar, Jönköping, Karlstad, Linköping, Norrköping, Skara, Västerås, Växjö, Borlänge, Gävle, Kiruna, Luleå, Piteå, Skellefteå, Sundsvall, Umeå, Örnsköldsvik, Östersund
2024-04-30

Brinner du för att vara med och bygga verksamhetsnära it som ständigt utvecklas, sätter du laget för jaget och tar ett personligt ansvar? Då är detta en roll för dig!

Med din passion för den digitala arbetsplatsen och kopplingen till molnet skapar du tillsammans med dina kollegor, kunder och leverantörer The Place To Be – platsen där alla vill vara. Vi söker just nu dig som vill vara med och bygga Sverige med it med fokus på den digitala arbetsplatsen. Du  kommer att arbeta med våra kunder i region norr och mitt, tillsammans med kollegor på våra 27 kontor från Karlskrona hela vägen upp till riksgränsen. Vi erbjuder dig en arbetsplats där vi värderar professionell passion och hjälper dig att utvecklas inom det område där du vill briljera.

Vår kultur på Atea präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, kollegor som tar personligt ansvar och som sätter laget före jaget. Vi vill mer!

Din roll i laget

I rollen som lösningsspecialist på Atea förväntas du hjälpa kunder i införsäljningsfasen till implementeringsfasen. Du kommer bland annat bryta ner övergripande mål till teknisk lösning och vägleda våra kunder till de lösningar som bäst möter deras behov. Hos oss erbjuds du en utvecklande och fri roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och kund.

För att lyckas i rollen tror vi att du har flera års erfarenhet från it-branschen med fokus it-arbetsplatsen samt kopplingen mellan it-arbetsplatsen och molnet. Du har breda och goda kunskaper kring framtida teknologier och kan agera som kunskapspartner gällande kundens it-miljö. Arbetet varieras med självständiga mindre affärsprojekt blandat med teamprojekt när det handlar om mer omfattande förändringar i kundens miljö. Som verktyg har du tillgång till en bred portfölj av tjänster inom området Digital Workplace, en kompetent konsultorganisation, vår organisation inom Managed services för både Public Cloud, Private Cloud och on-prem samt vår omfattande produktleveransorganisation.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ta fram tekniska och verksamhetsorienterade lösningar baserat på kundens verksamhetsbehov
  • Specialist inom området it-arbetsplats
  • Specialist inom området Microsoft 365

Ditt team

Gå med i vårt team av ett 30-tal dynamiska specialistsäljare och spela en avgörande roll i att forma framtidens digitala arbetsplatser. Vi söker passionerade individer som värdesätter teamwork över individuell framgång och som tar personligt ansvar för sina åtaganden. Tillsammans skapar vi 'The Place To Be' – en miljö där innovation, utveckling och samarbete med kollegor, kunder och leverantörer står i centrum.

Citat från din närmasta chef Gabriella Norberg: 
"Bli en del av en miljö där tydlighet, transparens och friheten att fatta egna beslut är nyckeln till att uppnå våra gemensamma mål."

Vad vi söker hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi ser att du är en person med god samarbetsförmåga som är lyhörd och kommunikativ. Du planerar ditt arbete effektivt, är organiserad och prioriterar väl för att hålla deadlines. Du är driven i ditt arbete och ser alltid till kundens bästa, där återkoppling och dokumentation i alla riktningar är en självklarhet. 

För att lyckas i tjänsten som lösningsspecialist bör du ha följande kompetens:

  • Många års erfarenhet inom it-branschen
  • Intresse för verksamhet hos företag och organisationer
  • Tidigare har arbetat som till exempel teknisk account manager, solution architect, solution manager eller liknande och besitter därmed en bred teknisk bakgrund
  • Teknisk kunskap inom Cloud och it-infrastruktur
  • Välutvecklat affärsmannaskap och ett sinne för försäljning
  • God kännedom om managerade tjänster kopplat till arbetsplatsaffären

Som person har du ett kundfokus i allt du gör och tar lätt till dig nya arbetsuppgifter. Du räds inte att företräda ny teknologi i oprövade sammanhang och du har en förmåga att sätta dig in i, förstå och förmedla kundvärdet. Du är ansvarstagande och drivs av att få saker gjorda och du trivs med att stå på scen och förmedla vårt budskap. Du bör också ha möjlighet att resa vid behov. Då rollen förväntas arbeta tillsammans med regionernas samtliga kontor är placeringsorten fri.

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

  • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
  • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
  • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
  • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
  • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
  • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en resa med andra kollegor
  • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
  • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Jag, Gabriella Norberg, arbetar som regional affärsområdeschef för området Digital Workplace och har förmånen att jobba tillsammans med ett fantastiskt gäng i region norr. Vi har ett nära samarbete med region mitt, och arbetet planeras i tät samverkan mellan våra regioner. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta mig Gabriella Norberg (gabriella.norberg@atea.se, 070-210 45 96) eller min kollega Eric Gille, affärsområdeschef i region mitt (eric.gille@atea.se, 076-118 54 84).  Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. 

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. 

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

#LI-HYBRID

 

Kalmar, Jönköping, Karlstad, Linköping, Norrköping, Skara, Västerås, Växjö, Borlänge, Gävle, Kiruna, Luleå, Piteå, Skellefteå, Sundsvall, Umeå, Örnsköldsvik, Östersund
2024-04-30