Informationssäkerhetsskonsult

Eskilstuna, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Linköping, Norrköping, Nyköping, Skara, Västerås, Växjö, Örebro
2024-05-05

Vill du arbeta med informationssäkerhet och vara med och bidra till ett säkrare, smartare och mer hållbart samhälle? I rollen som Informationssäkerhesskonsult kommer du agera som rådgivare för att hjälpa våra kunder navigera genom utmaningar inom informationssäkerhet. Du blir en nyckelspelare i att utveckla och implementera lösningar som passar våra kunders unika behov. I denna tjänst har du möjligheten att vara en del av ett regionalt team och utgå från något av våra nio kontor i Region Mitt. Var med och väx både professionellt och som människa tillsammans med oss på Atea!

 

Din roll i laget

I rollen som informationssäkerhetskonsult kommer du att vara rådgivare åt våra kunder i deras utmaningar och frågor inom informationssäkerhet och arbeta nära våra kunder för att ta fram de lösningar som är bäst lämpade för våra kunders situation. För oss innebär det att du med hjälp av din kompetens förstärker ett redan befintligt team hos kunden eller tar ansvar för ett område eller specifik uppgift på egen hand. 

Som informationssäkerhetskonsult kommer du att vara ett stöd vid uppbyggnad och implementering av systematiska arbetssätt i olika typer av organisationer. Du vägleder kring kravhantering, som t.ex. tillämpning av lagar och regler inom säkerhetsområdet. Genom utveckling och implementering av styrdokument samt analyser rörande risk och mognad hjälper du verksamhetsutövare att utveckla robusta strategier och arbetssätt kring informationssäkerhet.

Ditt team

Ditt närmsta team är utspritt på våra kontor i Region Mitt samt Norr och består av cirka 30 personer, men du kommer även få möjligheten att samarbeta med kollegor i övriga Sverige. För denna tjänst har du möjligheten att utgå från något av dessa kontor: Eskilstuna, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Linköping, Norrköping, Nyköping, Skara, Västerås, Växjö eller Örebro.
Din närmaste chef i rollen kommer vara Sara Blank, Konsultchef Region Mitt. Din närmaste chef i rollen kommer vara Sara Blank, Konsultchef i Region Mitt. Sara utgår ifrån Eskilstuna men reser till alla kontor i Region Mitt på regelbunden basis. Här är en kort hälsning från henne: 
“Jag är en tillgänglig och prestigelös ledare som lyssnar och lyfter fram mina medarbetare. Jag gör allt jag kan för att uppfylla deras önskemål och behov för att utvecklas. Jag hoppas att du vill bli en del av mitt engagerade och kompetenta team.”

Vad vi söker hos dig

Vi tror på dig och dina personliga kompetenser, som är viktiga för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi ser att du gillar att arbeta i team och vill vara med att bygga laget. Du är självgående och har sinne för att hitta nya lösningar. Du uppskattar möjligheten att möta nya människor, skapa långsiktiga relationer och arbeta i en varierande vardag. Du sätter höga mål för dig själv och söker aktivt utmaningar samt utvecklingsmöjligheter. 

För tjänsten som Informationssäkerhetskonsult ser vi att du har: 

  • Arbetserfarenhet inom informationssäkerhetsområdet
  • Grundläggande IT-kunskaper
  • Behärskar svenska och engelska språket obehindrat i tal och skrift  

Meriterande:

  • Relevant eftergymnasial utbildning inom informationssäkerhet eller motsvarande 
  • Certifieringar inom informationssäkerhet, t.ex. ISO27001 Lead implementer, CISSP, CISA, CISM, eller CRISC
  • Erfarenhet av GRC-verktyg
  • Erfarenhet av dialoger med IT-chefer, enhetschefer och ledningsgrupper 
  • Arbetserfarenhet från konsult- eller IT-branschen

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

  • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
  • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
  • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
  • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
  • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
  • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en resa med andra kollegor
  • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
  • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Sara Blank, Konsultchef, via sara.blank@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed redan idag!

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor.

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare.

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

#LI-HYBRID

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Eskilstuna, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Linköping, Norrköping, Nyköping, Skara, Västerås, Växjö, Örebro
2024-05-05