Management trainee på Atea - Inriktning Hållbarhet

Stockholm
2024-01-07

Vi har förmånen att leva i ett av världens finaste länder. Men vi på Atea vill mer. Som specialister inom informationsteknologi tänker vi vara med och forma ett ännu bättre Sverige. Genom att skapa lösningar som nästa generation kan känna sig stolta över är du som medarbetare på Atea med och lägger grunden till ett smartare och mer innovativt Sverige.  

Din roll i laget

”Som trainee på Atea ges man en unik möjlighet att få inblick i Ateas olika affärsområden och enheter, nätverka med kunniga kollegor runt om i bolaget och bjudas in i dialoger på ledningsnivå. Under programmet står personlig och professionell utveckling i fokus när man i en stöttande och varm företagskultur får ta sig an utmanande och lärorika uppdrag från bolagets olika verksamhetsområden. Genom att få driva varierade projekt varvat med utbildning i intressanta områden och coachning från erfarna ledare ges man chans att utveckla sitt ledarskap, problemlösningsförmåga och andra kompetenser baserat på sina egna uppsatta mål. Genom att redan från start få ett stort ansvar och förtroende i rollen så lyckades traineeprogrammet överträffa mina höga förväntningar. Min tid som trainee var definitivt utmanande och samtidigt otroligt utvecklande, lärorik och rolig!”

- Jennifer Sturedahl, fd Trainee, idag intern projektledare på Atea.

Låter det spännande? Då kan du vara en av fyra traineer som får en unik möjlighet att under programmets gång komma in i vår verksamhet och utvecklas med oss. Under traineeperioden kommer du ha personlig kontakt med Ateas VD Linus Wallin, få en mentor med lång ledarerfarenhet och bli en del av alumninätverket för traineer.  

Dina arbetsuppgifter

Under traineeperiodens 10 månader kommer du att dela din tid mellan Ateas olika affärsområden och regioner och därefter påbörja din resa mot att bli en av våra stjärnor. Som trainee skapar du ett kontaktnät inom Atea och på så sätt marknadsför du dig och dina kunskaper.

Under året roterar du på fem affärsområden, varav två är kopplade till din valda inriktning. Mellan modulerna har du tillsammans med de andra traineerna caseveckor, självstudier, mentorsbesök och VD-dagar. När traineeperioden lider mot sitt slut beror din nästa roll på din inriktning och dina ambitioner, men även var det finns möjligheter. 

Om inriktningen

Det finns fyra inriktningar på årets traineeprogram; mjukvara & moln, hållbar livscykelhantering av it, hållbarhet och försäljning & upphandling. Traineeprogrammet består av totalt fem moduler. Två moduler består av vald inriktning och efter genomfört traineeår fortsätter du din resa på Atea i en roll inom den inriktningen.

Hållbarhet:
På Atea arbetar vi med hållbarhet ur tre perspektiv; medarbetare, affärer och samhälle. Som den största it-leverantören i Norden har vi ett ansvar att driva övergången till en hållbar och cirkulär it-bransch och en klimatneutral framtid genom informationsteknologi.  Atea Sveriges hållbarhetsavdelning har i uppdrag att driva denna förflyttning genom våra kunders och partners initiativ, samt att säkerställa att Atea som organisationen har rätt förutsättningar för denna förflyttning genom förändringsledning, utbildning, processer, uppföljning och kommunikation. 

I Sverige är vi sju personer på hållbarhetsavdelningen, med olika specialistkompetenser och fokusområden. Det finns en stark samverkan med hållbarhetsteamen i resten Atea-koncernen. 

Läs mer om våra gemensamma mål, arbetssätt och framsteg här.

Vad vi söker hos dig

  • Du är nyutexaminerad (minst 180 hp) med max 2 års arbetslivserfarenhet efter examen. Inriktning på utbildningen har mindre betydelse.
  •  Du har kunskap om och intresse för it.
  • Du kan identifiera dig med våra värderingar och en företagskultur som lever dessa värderingar lockar dig.
  • Du söker aktivt nya utvecklingsmöjligheter och ser dig själv i en ledarroll om några år. Du är trygg och hanterar nya situationer med nyfikenhet och entusiasm. Att arbeta strukturerat och ambitiöst mot givna eller egna mål ser du som stimulerande och en given del av ditt arbete.
  • Du talar och skriver flytande svenska.
     

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Vårt traineeprogram är certifierat.

Kontakta oss & mer information

Detta är en CV-lös ansökningsprocess, vilket innebär att du i det första steget endast svarar på några få urvalsfrågor. Därefter kommer du att få mer information om hur den vidare processen ser ut. Har du frågor om oss eller tjänsten är du välkommen att kontakta Sara Ångström, sara.angstrom@atea.se. Sista ansökningsdag är den 7 januari. Denna rekrytering görs tillsammans med HOME of Recruitment.

Som ett kvalitativt led i vårt rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare. 
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
 

 

#LI-HYBRID

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

 

Stockholm
2024-01-07