Hoppa till huvudinnehåll

Teknisk Produktägare (Product Owner) till Atea Digital Services

Stockholm, Uppsala, Västerås, Gävle
2022-12-16

Brinner du för att skapa datadrivna processer och organisationer? Vill du hjälpa Atea att skapa insikter i syfte att fatta smartare och bättre beslut? Tycker du om att ständigt utvecklas och lära dig nya saker? Då vill vi prata mer med dig!  

Atea Digital Services (ADS) är Ateas egen IT-avdelning och agerar som en strategisk affärspartner och en naturlig möjliggörare i Ateas egen digitaliseringsresa. Du erbjuds en utvecklande roll i en grupp som hjälper och stöttar varandra och där du kommer att ha kontakt med kollegor inom alla delar av Atea. Vi finns i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Baltikum. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att utveckla samhället med IT, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.  

 

Om rollen

Just nu söker vi dig som vill jobba som Produktägare med inriktning på att utveckla vår interna Data Platform samt relaterade system och processer. Som Produktägare kommer du vara en del av ett tvärfunktionellt internt IT/Data-team som arbetar för samtliga Atea-länder. Ditt uppdrag är att arbeta nära interna stakeholders för att säkerställa att dataplattformen genererar handlingskraftiga och värdefulla resultat för verksamheten och i slutändan också för våra kunder. Du kommer att ha en central roll i vår ONE Atea transformationsresa.  I rollen kommer du kartlägga och analysera dataflöden samt agera facilitator i workshops, möten och andra forum. Du identifierar behov och prioriterar dessa utifrån ett verksamhetsperspektiv i kombination med vad som är strategiskt rätt för dataplattformens fortsatta utveckling. Som produktägare har du också rollen att vara en aktiv röst i frågor gällande plattformen, arbetssätt, data och governance.  

 

Vi söker dig

För att lyckas i rollen behöver du relevant akademisk utbildning samt erfarenhet som Produktägare eller liknande arbetslivserfarenhet inom data/teknik. Du ser en utmaning i att ta ansvar för att utveckla information, verksamhet och system i en agil kontext. Vidare är du en kommunikativ och självständig person som gärna tar egna initiativ. Du är en nyfiken affärsmässig lagspelare som drivs av att dela med dig av din kunskap och av att arbeta med människor, data och teknik. Vi förutsätter att du behärskar svenska och engelska väl i såväl tal som skrift.  

 

Vårt erbjudande till dig!

Hos oss får du vara med och bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger vår framtid med it.

På Atea har vi möjlighet till ett hybrid arbetssätt där vi sätter kunden i fokus och arbetar utifrån verksamhetens behov samt våra egna som medarbetare. Det innebär att vi tänker till när vi väljer var vi ska jobba för dagen och tror på att en kombination av arbete på kontoret och på distans ökar hållbarheten, effektiviteten och arbetsglädjen. Helst ser vi placering i Stockholm, men vi är flexibla med ort då det viktigaste för oss är rätt kompetens och inte geografi. 

 

Vill du bli en del av Atea? 

Har du frågor om tjänsten eller hur det är att arbeta på Atea är du välkommen att kontakta tobias.forss@atea.se. Vi ser gärna att du bifogar ditt CV på engelska. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen för alla människor, då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering. Varmt välkommen med din ansökan!  

 

Stockholm, Uppsala, Västerås, Gävle
2022-12-16
Tillbaka till Karriär