Hoppa till huvudinnehåll

Lösningsarkitekt Cloud Infrastructure

Stockholm
2022-12-23

Brinner du för att skapa värde för våra kunder med cloudteknologi som möjliggörare för infrastruktur? Gillar du att arbeta tillsamman i ett team där du både får utmana och påverka utvecklingen framåt för våra erbjudanden samt en möjlighet att växa som individ? 

Då är du rätt för vår roll som lösningsarkitekt! 

Mitt namn är Anna Slänsby och jag är affärsområdeschef för Digital Workplace i Region Stockholm. I min roll så leder jag bland annat ett team med lösningssäljare som arbetar inom affärsområdena Digital Workplace, Information Management och Hybrid platform. Vårt uppdrag är hjälpa våra kunder med deras cloudresa och därmed också skapa större och bredare projekt som möjliggör teamleveranser för vår konsultorganisation.  

Teamet består idag av sju specialistsäljare och två lösningsarkitekter och nu söker vi dig som vill bli en del av teamet och jobba som lösningsarkitekt inom infrastruktur cloud med fokus på Azure och AWS.  

Vi på Region Stockholm har många små och stora kunder inom både privata och publika sektorn. Vi arbetar med både långa komplexa teamleveranser samt kortare uppdrag. Vi har senaste åren haft stort fokus på att utveckla vår konsultorganisation inom regionen, vi har stark tillväxt och lönsamhet och fortsätter leta efter nya kollegor för att fortsätta växa. Du kommer bli en viktig motor för att fortsätta driva den tillväxten.  

Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi. 

Din roll i laget 

Hos oss kommer du få möjlighet att jobba med likasinnade kollegor som vill skapa värde för våra kunder med teknologin som möjliggörare! Vi är ett drivet team som tycker om att göra affärer, där vi stöttar och hjälper varandra för att ständigt röra oss framåt.  Vårt mål är att hjälpa våra kunder med cloudtransformationen och du kommer att ha dialog med både verksamhet och it. Du kommer omge dig med kunniga kollegor i regionen men då vi har en nationell konsultorganisation med 1500 duktiga konsulter så kommer du hitta inspiration och kunskap från hela landet.  

Med mig som ledare kommer du att få möjligheter. Jag tror på ständig utveckling och du kommer få både växa och utmanas i din roll. Dina styrkor är i fokus och vi jobbar tillsammans med att utveckla dessa. Jag tror även det är viktigt att våga och att det är ok att misslyckas. Jag ser fram mot att du även kommer att utveckla mig.  

Arbetsuppgifter:

 • Att vara regionens säljkraft för cloudprojekt med fokus på cloud infrastructure   
 • Supportera våra specialistsäljare och lösningsarkitekter inom professional services i deras kunddialoger med fokus på cloud infrastructure  
 • Driva clouddialoger och affärer, individuellt och i team   
 • Ansvara för en långsiktig kompetensstrategi inom området cloud tillsammans med lösningsarkitektskollegor  

Vad söker vi hos dig?  

Jag tror du är en person som gillar när det händer mycket och att du tycker om att röra dig mellan verksamhet och teknik samt hitta lösningar. Du har passion och driv för att göra affärer. Du har god förmåga att vara tydlig och konkret såväl som strategisk och långsiktig.  

För att lyckas i tjänsten som lösningsarkitekt cloud infrastruktur bör du ha följande: 

 • Gedigen erfarenhet inom Azure och AWS cloud, meriterande med kunskap inom containertjänst 
 • God förståelse för IT-infrastruktur, van att omsätta teknik till kundnytta och lösningar.  
 • DevOps  
 • Arbetar självständigt och strukturerat  
 • Kommunikation och samarbetsförmåga 
 • Mål- och resultatdriven. 
 • Svenska och engelska i tal och skrift 

Vårt erbjudande till dig  

På Atea har du möjlighet till ett hybrid arbetssätt där vi sätter kunden i fokus och arbetar utifrån verksamhetens behov samt våra egna som medarbetare. Det innebär att vi tänker till när vi väljer var vi ska jobba för dagen och tror på att en kombination av arbete hos kund, på kontoret och på distans ökar hållbarheten, effektiviteten och arbetsglädjen. 

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.  

Läs även gärna mer om våra förmåner och värderingar

Kontakta oss  

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta mig på anna.slansby@atea.se, telefonnummer +46 73 408 56 09 eller via min Linkedin. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum så vänta inte med din ansökan. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. 

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering. 

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass. 

Stockholm
2022-12-23
Tillbaka till Karriär