Hoppa till huvudinnehåll

Konsult inom produktivitet och förändringsledning

Stockholm
2022-10-31

Vill du bli en del av IT-landslaget?  

Du kommer att arbeta tillsammans med konsultteamet inom området samt våra kunder där uppdragets längd, omfattning och komplexitet varierar. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi. 
 

Din roll i laget 

I rollen som produktivitetskonsult på Atea kommer du att bli en del av ett virtuellt team med ett 30-tal produktivitetskonsulter runt om i Sverige. Teamets styrka ligger i dess olikheter, där våra erfarenheter bidrar med nya perspektiv. Gruppen präglas av en stark gemenskap där du jobbar självständigt i din roll, men med samma metodik som grund, där vi både coachar och tar hjälp av varandra för att kunna leverera kvalitet i hela leveransen mot kunden.  

Ditt mål är att inspirera och tydliggöra hur kunden med hjälp av IT-infrastruktur kan få ökad produktivitet hos användarna. En produktivitetskonsult inom Atea arbetar främst med förändringsledning och att skapa en strukturerad plan för användarmottagande i våra kunduppdrag. 

Du kommer bland annat att: 

  • Kartlägga, analysera och dokumentera kundens verksamhet och nuläge i syfte att förstå kundens nuvarande arbetsmetodik, tillgängliga verktyg och behov.  
  • Ta fram ett behovs-och situationsbaserat koncept i syfte att höja kundens produktivitet kopplat till en eller flera IT-investeringar.  
  • Leda workshops och hålla inspirationspass med fokus på teknikens funktion och nytta. 
  • Ansvara för att användare anammar den nya tekniken och således även tillägnar sig nya arbetssätt genom någon form av slutanvändarutbildning. 
  • Följa upp förändringsarbete och föreslå fortsatta aktiviteter för att bibehålla effekt. 

För att lyckas som produktivitetskonsult har du:

  • Mycket goda kunskaper inom samt är en avancerad användare av tjänsterna i Microsoft 365 såsom Teams, OneDrive, Planner, SharePoint 
  • God vana att sammanställa och presentera kundanpassade förslag
  • Gärna utbildning inom eller på annat sätt förskaffat dig kunskaper kring förändringsleding
  • Meriterande är om du har erfarenhet av  plattformar som GCP, NextCloud mfl. 

Du skriver och talar både svenska och engelska. 

Som person är du van att självständig arbeta ute hos kund, du delar med dig av dina kunskaper till dina kollegor och har mycket god förmåga att inspirera samt göra ny teknik till något begripligt för verksamheten.  

Vårt erbjudande till dig  

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it. 

På Atea har vi möjlighet till ett hybrid arbetssätt där vi sätter kunden i fokus och arbetar utifrån verksamhetens behov samt våra egna som medarbetare. Det innebär att vi tänker till när vi väljer var vi ska jobba för dagen och tror på att en kombination av arbete hos kund, på kontoret och på distans ökar hållbarheten, effektiviteten och arbetsglädjen. 

Kontakta oss 

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Michael Almkvist konsultchef, via michael.almkvist@atea.se alternativt telefonnummer 08-633 67 49. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be (TP2B) och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.  

Varmt välkommen med din ansökan!  

 

Stockholm
2022-10-31
Tillbaka till Karriär