Hoppa till huvudinnehåll

Lösningsspecialist inom Datacenter

Valfritt Ateakontor i region Norr
2022-08-31

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea i Region Norr dig som tillsammans med våra konsulter vill skapa dom för kunden bästa datacenterlösningarna. Du har något av våra kontor i Norr som bas, du arbetar i en regional säljgruppering vilken arbetar med våra kunder över hela norra regionen och utgår från där du bor.


Din roll i laget 

I denna roll kommer du att äga ansvaret för datacenterområdet på några av Ateas mest strategiska kunder på vår marknad, både inom offentlig och privat sektor. Du kommer att arbeta i kundteam, driva försäljning och ansvara för affärsrelationen inom ditt område. Du kommer arbeta proaktivt för att alltid säkerställa den bästa lösningen för kunden i nära samarbete med våra strategiska leverantörer, våra lösningsarkitekter och konsulter. Du kommer arbeta med att tolka kundbehov, omvandla behov till lösningsförslag, prissättning och förhandling. Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya intressanta utmaningar att hantera tillsammans med dina kollegor, våra leverantörer och dina kunder. 


Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

 • Vara kundens rådgivare och vägleda inom det hybrida datacentret
 • Skapa och utveckla affärsmöjligheter utifrån kundens vision, verksamhetsnytta och rådande konkurrenssituation
 • Säkerställa hög kundnöjdhet genom träffsäkerhet i vårt erbjudande och snabb, kvalitativ återkoppling på kundens förfrågningar
 • Ansvara för affärsmöjligheter inom datacenterområdet
 • Skapa lösningsförslag inom datacenter i samråd med övriga i kundteamet
 • Skapa och etablera långsiktiga relationer med nyckelpersoner hos kunden 
 • Skapa och etablera långsiktiga relationer med Ateas strategiska partners inom området
 • Föra ut information om Ateas erbjudande 

 

Som person känner du troligtvis igen dig på följande: 

Du är affärsmässig, självständig, utåtriktad och har en förmåga att få med dig både kunden och den interna organisationen. Du har en passion för affärsmannaskap och förmåga att identifiera affärsmöjligheter genom att förstå kundernas behov. Att inge förtroende är viktigt likväl som att kunna hantera förhandlingar kring affärsmässiga villkor. Vidare besitter du förmåga att inspirera, både kundteam och kunden. Förmåga att uttrycka sig professionellt och övertygande i både tal och skrift på såväl svenska som engelska är ett krav.  Andra viktiga egenskaper är förmågan att skapa struktur för att kunna driva affärsmöjligheter från början till slut och samtidigt koordinera andras arbeten för att säkerställa ett högkvalitativt slutresultat. Du bör ha övergripande förståelse för verksamhet, finanser, produkter/tjänster, marknaden och de behov/utmaningar som kunden har. Du bör ha minst 5 års erfarenhet av arbete med framtagning av lösningsförslag inom datacenter. Meriterande är om du arbetar eller arbetat som konsult inom datacenterområdet.

 

För att lyckas i tjänsten som lösningsspecialist bör du ha följande: 

 • Erfarenhet från lösningsframtagning och försäljning av datacenterlösningar.
 • Goda relationer och erfarenhet av samarbete med Dell, HPE, Vmware, Redhat, Nutanix m fl.
 • Stort intresse för kunders verksamhet.
 • Förmåga att delegera och följa upp kollegors arbete.
 • Ha lätt för att kommunicera i tal och skrift, både när det gäller svenska och engelska, samt att du har B-körkort.   

 

Vårt erbjudande till dig  

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.

 

Vill du bli en del av landslaget? 

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Roland Henriksson, Affärsområdeschef Hybrid Platforms, via roland.henriksson@atea.se alternativt telefonnummer 090 71 28 27. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Under sommar- och semesterperioden kan återkoppling och svarstider bli längre än normalt och vi hoppas på överseende med det. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen för alla människor, då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering. Varmt välkommen med din ansökan! 

Valfritt Ateakontor i region Norr
2022-08-31
Tillbaka till Karriär