Hoppa till huvudinnehåll

Partner Manager till Atea

Stockholm
2022-05-31

Är du en teamorienterad person som vill bli en del av Ateas landslag? Just nu söker vi dig som vill jobba med Partner Management inom vår Strategiska partnerorganisation i Stockholm. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

 

Din roll i laget

HPE och Atea har ett starkt partnerskap och fantastisk utvecklig tillsammans. Siktet är definitivt inställt på fortsatt stark tillväxt och därför söker vi dig som vill bli ansvarig för samarbetet. Fokus är att driva partnerskapet framåt med strategiska initiativ och hjälpa våra fem regioner samt nationella enheter att lyckas med de gemensamma målsättningarna. Det innebär att ditt driv, samspel och din kommunikativa förmåga är mycket viktigt eftersom rollen har en uttalad säljinriktning. Du kommer att vara en bärande del i aktivitetsplanering och genomförande av våra mötesplatser med våra kunder. Du ingår i vår Partnerorganisation och rapporterar till Chef Strategiska Partners. Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag bjuder på nya intressanta möjligheter tillsammans med dina kollegor och leverantören.

 

Det här är Partnerorganisationen

Atea har idag tio strategiska partnerskap som utses nordiskt och representerar en dominerande del av vår omsättning. Partnerorganisationen har dedikerade partneransvariga som sköter samarbetet. Vi jobbar främst med koncernens tillväxtmål, aktiviteterna att nå dem och högsta partnerstatus med certifieringar för att kunna leverera dem. Vi har ett mycket nära samarbete med våra affärsområden, enheter samt sälj- och tjänsteutveckling.

 

Följande egenskaper ser vi som framgångsfaktorer för att lyckas i rollen

 • Stark personlig drivkraft och resultatorienterad
 • Utåtriktad. Du har lätt för samarbete, socialt samspel och förmåga att hantera relationer både externt och internt
 • Förmåga att motivera andra och skapa förtroende på marknaden
 • Strukturerad. Du tar ansvar och hanterar många saker parallellt
 • Förmåga att förstå IT-transformation och hur det påverkar vårt erbjudande tillsammans med leverantören. Identifiera och utnyttja affärsmöjligheter

 

Exempel på aktiviteter

 • Kunna presentera leverantörens lösningar för både kunder/kollegor
 • God presentationsteknik på svenska och engelska
 • Exekvera aktiviteter på Ateas regionala kontor
 • Genomföra marknadsplaner och kontomappning
 • Effektuera regionalt nyttjande av partnerprogram
 • Möjliggöra kompetensutveckling/kompetensöverföring samt certifiering för säljare och konsulter inom leverantörens lösningar


Meriterande inkluderar

 • Dokumenterad erfarenhet av lösningsförsäljning
 • Dokumenterad erfarenhet av HPEs lösningar 
 • Dokumenterad erfarenhet av att driva ett erbjudande eller område
 • Dokumenterad resultatframgång

 

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. På Atea har vi möjlighet till ett hybrid arbetssätt där vi arbetar utifrån verksamhetens behov samt våra egna som medarbetare. Det innebär att vi tänker till när vi väljer var vi ska jobba för dagen och tror på att en kombination av arbete hos partnern, på kontoren och på distans ökar hållbarheten, effektiviteten och arbetsglädjen. Vi har även flextid och anser att balansen mellan jobb och fritid är viktigt. På Atea jobbar vi inte provisionsbaserat utan alla har fast lön.

 

Välkommen med din ansökan!

Har du frågor om tjänstens innehåll eller hur det är att arbeta på Atea är du välkommen att kontakta Annika Gustad, Chef Strategiska Partners, via annika.gustad@atea.se eller 070-7126685. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen för alla människor, då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering. Varmt välkommen med din ansökan! 

 

 

 

 

 

 

Stockholm
2022-05-31
Tillbaka till Karriär