Hoppa till huvudinnehåll

Lösningsspecialist med fokus inom nätverk och kommunikation

Malmö, Helsingborg, Kristianstad
2022-01-31

Vi är svenska landslaget i informationsteknologi
Känner du att du blir lite extra exalterad när du får prata om it och teknik? Är du en person med ett starkt driv att lära dig och utvecklas mer inom it och som dessutom har ett intresse och en ådra för försäljning? Är du intresserad av att komma in i en roll där du får möjlighet att växa och utvecklas tillsammans med några av de tyngsta namnen i it-branschen? Då är detta en unik chans för dig! Just nu söker vi på Atea i Region Syd dig som vill jobba som specialistsäljare med fokus på nätverk och kommunikation inom affärsområdet Hybrid Platfrom. Kanske sitter du som nätverkskonsult idag men vill ge rådgivning och sälj en chans istället? Kanske du är säljare med ett brinnande intresse för nätverk? Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget
I denna roll kommer du att komma in i ett tätt sammansvetsat och mycket kompetent gäng, där du genom mentorskap och utbildning får växa. Teamet arbetar med inriktning mot kommunikation (nätverkslösningar, brandväggar, IoT etc.), datacenter (moln, server, storage, backup etc.) och it-säkerhetslösningar. Din roll som specialistsäljare innebär att du kommer att driva och utveckla vår affär mot våra kunder i Region Syd. Ditt fokus kommer vara på nätverksslösningar och att hjälpa våra kunder i deras utveckling av nuvarande miljöer, men även hjälpa dem på resan mot digitalisering och IoT-lösningar. I detta team finns en stolthet i att presentera den bästa lösningen för kunden och detta görs i samråd med några av branschens vassaste it-konsulter.

Som person känner du troligtvis igen dig på följande:
Du har ett intresse och kompetens för nätverkslösningar. Kanske har du läst en teknisk utbildning men känner att du har en känsla och ett intresse för försäljning, eller så är det precis tvärtom. Du är som person väldigt social och har ett service- och affärstänk som vi värdesätter högt, då vi jobbar nära våra kunder och deras it-personal och användare. Du tar personligt ansvar och brinner för att arbeta kundfokuserat med it-lösningar. Vidare är du driven i ditt arbete och har intresse av att skapa mervärde för kunden, som du kan bemöta med trovärdighet och ett förtroendeingivande sätt. Mycket av detta kommer med erfarenhet, men det viktiga är att vi kan se dessa egenskaper hos dig, att du har en positiv inställning till förändring och du vill fortsätta utvecklas i din yrkesroll.

För att lyckas i tjänsten som specialistsäljare inom nätverk och kommunikation bör du ha följande kompetenser:

  • Tidigare erfarenhet från liknande roll.
  • Kunskap kring nätverk och kommunikation (Cisco, Fortinet, HPE Aruba, Palo Alto och liknande)
  • God samarbetsförmåga, en lagspelare.
  • En nyfikenhet och ett driv att vilja lära sig och utvecklas och förändras.
  • Pondus och ett förtroendeingivande sätt.

Vårt erbjudande till dig
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.

Ansök och bli en av oss
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Philip Island, affärsområdeschef, Hybrid Platform, via Philip.Island@atea.se, vi hanterar ansökningar löpande, annonsen avpubliceras när vi har rätt person på plats.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Malmö, Helsingborg, Kristianstad
2022-01-31
Tillbaka till Karriär