Specialistsäljare Datacenter

Specialistsäljare Datacenter

Gävle
Sista ansökan 2019-02-28

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Gävle dig som vill jobba som Specialistsäljare med fokus på Datacenter. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i it-infrastruktur. 
 
Din roll i laget 
Vi söker nu en engagerad specialistsäljare inom Datacenter med god förmåga att etablera långsiktiga och goda relationer med nyckelpersoner hos våra kunder. Som specialistsäljare på Atea arbetar du strukturerat inom ditt specialistområde och ansvarar för att skapa och utveckla affärsmöjligheter utifrån kundens vision och verksamhetsnytta. Du kommer ingå i våra kundteam och arbeta nära våra Account Managers, lösningsarkitekter, konsultorganisation och strategiska partners.  
 
Tjänsten omfattar försäljning av it-som-tjänst samt lösningar inom server, storage, molntjänster, kommunikation och säkerhet samt närliggande tjänster. Du arbetar proaktivt för att skapa mervärde för kund och säkerställer den bästa tekniska lösningen genom regelbunden kontakt med våra leverantörer och samarbetspartners.  
 
I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att bearbeta nya och befintliga kunder, ta fram offerter och avtal samt upphandlingsarbete. Du kommer även medverka vid marknadsaktiviteter, upprätta kundplaner och vara vårt företags ansikte utåt samt sköta förhandlingar och avslut med kund.   
 
Vårt erbjudande till dig  
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.  
 
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.  
 
Som person känner du troligtvis igen dig på följande: 
Du har ett intresse och kompetens inom Datacenter och kanske även inom kommunikation. Du är affärsmässig, självständig och serviceinriktad med en hög strävan att kunna leverera den bästa lösningen till våra kunder. Det är önskvärt att du har erfarenhet från konsultativ försäljning samt har tekniskt intresse där framförallt kopplingen mellan kunders behov och teknisk utrustning är något som driver dig. Naturligtvis är du intresserad av att utvecklas tillsammans med Atea i syfte att föra dig själv, våra kunder och företaget framåt.  
 
För att lyckas i tjänsten som Specialistsäljare inom Datacenter bör du ha följande kompetenser: 
  • Erfarenhet från försäljning i IT-branschen med en djup förståelse för datacenter. 
  • Affärsmässighet med teknisk förståelse samtidigt som du rör dig obehindrat på alla nivåer hos våra kunder.  
  • Tycker om att arbeta utifrån uppsatta budgetmål och har ett resultatinriktat synsätt med fokus på affärer.  
  • Ha lätt för att kommunicera i tal och skrift, både när det gäller svenska och engelska, samt att du har B-körkort.  
  • Meriterande är om du har tekniska certifieringar inom området.   
Vill du bli en del av landslaget? 
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Cecilia Boström, Försäljningschef, via cecilia.bostrom@atea,.se alternativt telefonnummer 070-2687131. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.  
 
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.  
 
Varmt välkommen med din ansökan! 
 
Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass. 
Sök denna tjänst
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer