Säkerhetskonsult

Säkerhetskonsult

Karlstad
Sista ansökan 2019-02-17

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Brinner du för it-säkerhet eller informationssäkerhet? Just nu söker vi på Atea Karlstad dig som vill jobba som säkerhetskonsult med fokus på it-säkerhet och informationssäkerhet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i it-infrastruktur. 
 
"På Atea får jag jobba kreativt i team med fantastiskt härliga kollegor, som dessutom är it-branschens kanske vassaste experter. Atea fokuserar mycket på kompetensutveckling och jag lär mig verkligen något nytt varje dag." – Sofia Nagander, it-arkitekt på Atea. 
 
Din roll i laget 
I rollen som konsult inom säkerhet arbetar du praktiskt och teoretiskt med taktiska frågor. Merparten av din tid kommer du att arbeta mot våra kunder inom offentlig och privat verksamhet. Du kommer att vara delaktig som rådgivare kring säkerhetslösningar och kan bli involverad i allt från säljstöd, analys, design  och implementation. Resor förekommer i tjänsten. Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.  
 
Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som säkerhetskonsult är:  
• Rekommendera säkerhetslösningar till kund. 
• Arbeta med säljstöd, analys, design och implementation.
 
Vårt erbjudande till dig  
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.   
 
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.  
 
Som person känner du troligtvis igen dig på följande: 
Du har ett brinnande intresse för it-säkerhet och informationssäkerhet. Du har dokumenterad erfarenhet inom säkerhetsområdet och är beredd att leverera  
säkerhetskompetens och förändring hos kund. Du har god förståelse för hur informationssäkerhet och it-säkerhet skapas och upprätthålls. Att tala inför grupper och hålla mindre utbildningar och presentationer känner du dig trygg med. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
 
För att lyckas i tjänsten som säkerhetskonsult är bör du ha följande kompetens: 
• Minst tre års erfarenhet av arbete inom it-säkerhet. 
• Behärska svenska och engelska. 
• Inneha B-körkort, och tillgång till egen bil 
 
Meriterande egenskaper inkluderar:  
• Erfarenhet från arbete med IPS/IDS och plattformar för nätverkssäkerhet. 
• Erfarenhet av molntjänster med fokus på säkerhet (Azure, AWS och Google Cloud Platform). 
• Erfarenhet av implementation av Office365 och klassificering av information ur ett säkerhetsperspektiv. 
• Kompetens i Linux, Windows, iOS och Android med inriktning på IT-säkerhet. 
• Erfarenhet av arbete med Endpoint protection lösningar.  
 
Vill du bli en del av landslaget? 
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Peter Aronsson, Konsultchef, via peter.aronsson@atea.se alternativt telefonnummer 054 – 29 39 97 . Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.  
 
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.  
 
Varmt välkommen med din ansökan! 
 
Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass. 
Sök denna tjänst
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer