Hoppa till huvudinnehåll
Med en UEM-lösning kan verksamheten, på ett säkert och kontrollerat sätt, ge användaren precis de förutsättningar som krävs för ett modernt arbetssätt.
Frågetecken i pratbubbla

Vad är UEM?

UEM (Unified Endpoint Management) är en tjänst som kan levereras från flera olika verktyg som underlättar för din it-avdelning. Användarna får en effektiv och säker klient samt tillgång till rätt uppgifter och rätt applikationer. 

Varför UEM?

Med UEM som tjänst får du central kontroll över era slutanvändares klienter samt de applikationer som ni har uppsatta på dessa oavsett var klienterna är uppkopplade i ert nätverk. Ni kan centralt konfigurera den uppsättning applikationer och regelverk som ska installeras på användarnas enheter per yrkesroll.

Organisationens utvalda applikationer uppdateras alltid till rätt version. Självbetjäningsportalen gör det enkelt att distribuera och hantera ett större utbud applikationer, exempelvis egenutvecklade.

UEM som tjänst är möjlig för er att även ha som fullt managerad tjänst från Atea där vi sköter alla era klienter och appar, med nyttan av att frigöra ännu mer tid för er att fokusera på er kärnverksamhet. 

UEM till fast månadskostnad

För en fast månadskostnad per ansluten enhet betalar du endast för den funktionalitet som nyttjas. Välj om du vill att vi hanterar din UEM-lösning i full drift med Managed Service eller om du vill drifta den själv.

EMM/UEM

Kom igång med UEM

Vi hjälper dig att komma igång med UEM genom:

1. Workshop som syftar till att skapa en målbild

2. Uppstart av projektet med samtliga projektmedlemmar

3. Planering av installation för att öka nyttan i funktionerna

4. Utbildning i hur man arbetar i administratörskonsolen

Vi samarbetar med de marknadsledande leverantörerna inom området och kan förse dig med vår expertis. Vi hjälper dig att hitta rätt lösning för att få en lyckad leverans. Leverantörer vi arbetar nära med är Apple, IBM, VMware, Microsoft, MobileIron med flera.

För rådgivning kontakta

Jenny Brandell
Jenny Brandell
Concept manager