Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Digital arbetsplats

Atea Smartphone - effektiv livscykelhantering

Atea Smartphone är ett hållbarhetspaket där vi ansvarar för att dina mobiltelefoner utnyttjas hela sin livslängd. Samtidigt får du miljöpolicys, rutiner och kontroll över säkerhet, ekonomi och support.

Atea Smartphone – en komplett tjänst till en fast månadskostnad

En smartphone används på samma sätt som en dator och det mobila användarbehovet har lett till att den bör hanteras på samma sätt som en företagsdator. Medarbetarna gör mycket av sitt arbete på sin mobiltelefon och skulle den gå förlorad eller sluta fungera behöver man få den utbytt och inställningarna återställda, så fort som möjligt.  

Genom att Atea tar hand om dina mobila enheter får du kontroll över din mobilhantering,ett kontrollerat beställningsflöde och du säkerställer att telefonen fungerar, under hela livscykeln. När telefonen gjort sitt, kontaktar vi dig för ett utbyte, den gamla enheten kommer att återanvändas eller återvinnas.  

Fullständig hantering av dina tjänster

Vi hanterar telefoner, support leverans, inventariehantering och managering samt upprätthåller god klientsäkerhet. Dessutom ingår kostnadsfritt utbyte på plats om telefonen går sönder.

För it-avdelningen är tjänsten enkel att hantera och paketerad för en snabb och effektiv implementation i verksamheten.  

Kostnadsfri swap-service

 • Du får tillgång till en pool med utbytesenheter
 • Tekniker byter enheten på plats, next business day
 • Täckning i hela Sverige och totalt 26 länder världen över

Förlängd garanti

 • Utökad garanti till 24 månader
 • Garantiärenden sköts kostnadsfritt av samma swap-service som skador
 • Garantiärenden är gratis och drar inte bort enheter från din utbytespool

Hur fungerar tjänsten?

 • Tjänsten löper på ett 24-månadersavtal som vi tecknar tillsammans med dig.
 • Med Atea Smartphone får du en egen webbshop hos oss, där du beställer de telefoner du behöver löpande. När det gått 24 månader tar vi tillbaka din Smartphone den raderas, och får en ny användare någon annanstans, du som kund får en sluten livscykel.
 • Under den tiden uppstår förstås saker som behöver hanteras. Användarna har direkttillgång till support 24-7 vilket betyder att IT avdelningen slipper alla frågor kring telefonen som inte fungerar. Det gäller även de appar som följer med mobilen
 • Om en telefon går sönder kontaktar den anställde vår service och tekniker kommer ut med en ny telefon och tar tillbaka den gamla inom 24 timmar. Under avtalstiden kan du byta ut 5% av dina telefoner fritt. Service sker av auktoriserad verkstad.

Kvinna som håller en smartphone

Smartphone som tjänst – uppbyggt med valbara block

Modern Management

Modern Management workshop

Våra specialister vägleder dig genom en workshop tillsammans med din verksamhet med syftet att säkerställa att ni är redo att börja hantera era klienter på ett modernt sätt över internet.

 

Ta vara på restvärdet av din Smartphone

Man kan köpa hårdvara via Atea eShop. Inom ramen för erbjudandet så kan vi erbjuda dig en finansiering av din Smartphone. Om du väljer att finansiera så kommer vi att kunna erbjuda ett upplägg där du får ta del av det höga restvärdet. 

Atea accelerator

För att snabbt komma igång har Atea tagit fram en standard paketering utifrån vår och Apples erfarenheter och best practices.
 
 

 

Service och support

Atea är Apple Auktoriserad Service Partner vilket innebär möjlighet att få hjälp att reda ut eventuella problem inom ett par dagar. Som kund får man en partner att jobba med för all sin Apple relaterade hårdvara om du behöver support eller service.

Arbetsplats som tjänst

Managera Smartphone som tjänst

Få tid och energi över till det som är viktigt - att utveckla verksamheten. Ateas tjänst är en modern och komplett arbetsplats som ger dig produktivitet och flexibilitet, när du vill, var du vill.
 

 

AppleCare

Eftersom Apple tillverkar hårdvaran, operativ­systemet och många av apparna till alla Apple-produkter ger AppleCare for Enterprise en integrerad service och support som du inte får någon annanstans.
 

Hur kommer man igång?

Atea smartphone implementeras tillsammans med ett antal affärsområden inom Atea.

Ett avtal upprättas

Vi tar fram ett utbud som passar dig

Ditt utbud av Smartphones läggs upp på din egen sida på Ateas eSHOP.

Beställ en telefon och leverans sker.

Med Atea Smartphone får du:

Teknisk support

 • Användarsupport 24/7
 • Support på svenska och andra lokala språk klockan 8.00-20.00
 • Både mjukvaru- och hårdvarufrågor

 

Säkert hanterad miljö

 • Snabb och enkel utrullning av enheter
 • Hanterar och skyddar företagets data
 • Självhjälpsportal för användare

Atea Smartphone förklarat - en enkel mobilhantering i 6 steg

 1. Ny mobil direkt 
 2. Fri utbytespool
 3. Miljövänlig hantering
 4. Förstärkt säkerhet
 5. Support för dina medarbetare
 6. Klara att använda

Klicka på plustecknen nedan för att läsa mer om varje steg

Jesper Andersson

Jesper Andersson jobbar som erbjudandeansvarig och har varit verksam inom it-branschen sedan 2001. I sin roll som Erbjudandeansvarig så hjälper han kunder med att bygga lösningar som stöttar produkten under hela livscykeln. Jesper brinner för att hitta lösningar på alla problem tillsammans med våra kunder samt partners.
Tillbaka till Digital arbetsplats