Hoppa till huvudinnehåll
2022-04-20

Expertpanelen: Så kan ledare engagera sina medarbetare i den digitala transformationen

På Atea Insikt gav expertpanelen sina perspektiv på många frågor kopplade till dagens huvudtema, hur vi kan accelerera och skapa effekt i den digitala transformationen.

Expertpanel

Expertpanelen svarar: Så kan ledare engagera sina medarbetare i den digitala transformationen

Ingrid Höög, koncernchef på Wise Group:

– Papegojmetoden! Det innebär att ni har några saker som ni hela tiden pratar om. Avsätt tid för frågorna och ta upp dem i olika sammanhang. Prata om dem, så de blir en del av vardagen. Det får inte vara så många grejor, välj ut max tre. Sedan måste ni också följa upp det i slutet av året. Då blir det en form av retrospekt. Man ser att wow, det händer grejor!

Linda Rothan Cederberg, Analytics & Data Manager på Electrolux:

– Bygg ett mixat team! Kompetensen ska vara både teknisk och funktionell och tänk också på åldersspann, kön och olika bakgrunder, för om vi får den typen av mix får vi också olika perspektiv och kan se problem från olika håll. Tillsammans kan vi skapa lösningar som ger affärsvärde.

Caroline di Paolo, HR-chef på Norrenergi:

– Tillit och självledarskap! På Norrenergi kommer vi att skapa ett program för självledarskap som omfattar alla medarbetare och sträcker sig över ett halvår. Haka på den trenden! Ytterligare ett konkret tips är att vi har börjat med mötesfria onsdagar, som ger mer tid till deep work, kompetensutveckling och möjlighet för cheferna att träffa sina medarbetare.

Roger Orr, Chief Information Security Officer på Nacka kommun:

– Skapa en road map! Det är en bra metod om ni är på väg in i en process, framför allt om ni jobbar i en lite större organisation, som kanske matar igenom många system varje år och ska ha in mycket nytt. Då är det bra med en checklista som ni kan bocka av, så att det verkligen händer något, samtidigt som alla förstår sin egen roll.