Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Atea

Säkert och rätt dimensionerat datacenter

Få hjälp med drift av det lokala datacentret och att enkelt beställa backup. Du väljer om kapaciteten ska finnas i datacentret eller i molnet och du beställ kapacitet när det behövs från en självbetjäningsportal.

Det moderna datacentret

Utvecklingen går mot konvergerade lösningar, automatisering, självbetjäning och privata och publika molntjänster. 

Med publika molntjänster menas till exempel Microsoft Azure, Amazon och Google (tjänster beställda och levererade via internet). Med privata molntjänster menas t.ex. tjänster som produceras och tillhandahålls av infrastrukturleverantörer som Atea, eller dina egna producerade tjänster som görs tillgängliga via internet.​​

Vi hjälper dig och din verksamhet att möta dagens krav.

Hybrida datacenter

Hybridlösningar är många kunders framtid. I hybridlösningar kombineras infrastruktur i dina egna lokaler (On Premise), med privata (Private Cloud, t.ex. Atea Cloud) och offentliga molntjänster (Public Cloud), i en gemensam hantering. 

Lösningarna ger också förutsägbarhet och skalbarhet genom att integrera ekonomiska modeller.

Hybrid Cloud

Erbjudanden inom datacenter

Programvarudefinierat eller traditionellt nätverk

På Atea har vi erfarenhet av båda typerna. Men vi ser några fördelar genom att gå den programvarudefinierade vägen.

Software Defined Network (Programvarudefinierat nätverk) möjliggör en enhetlig användarupplevelse överallt, identifierar utmaningar genom inblick i användar- och applikationsbeteende, och tillhandahåller nätverksåtkomst på bara några minuter till någon användare, enhet eller applikation.

Du får ett nätverk som snabbt kan anpassas till ditt företags krav - utan att äventyra säkerheten. 

Grönt och klimatneutralt

Hållbarhet är viktigt för oss och för alla våra kunder. Det finns många fördelar med att investera och uppdatera med molntjänster framför frekventa hårdvaruköp. Hos oss får du även hjälp med återvinning genom vårt program GoITLoop. Var med och minska energiförbrukningen och byt till ett mer koldioxidneutralt nätverk med molntjänster.

Bli mer miljövänlig

Sustainability

Jonas Emilsson

Jonas har drygt tjugo års erfarenhet inom it-branschen och har jobbat med virtualisering och storagefrågor under en lång tid tillsammans med våra största kunder.

Utskick inom dina intresseområden

Bli först med det senaste💡

Ta del av insikter inom datacenter och nätverk - kunder som delar med sig, aktuella guider och analyser samt inbjudningar till digitala och fysiska event som är intressanta för dig.

Ramavtal för offentlig sektor

Som en offentlig institution har du möjlighet att köpa fördelaktigt genom ett antal ramavtal som säkerställer en digital arbetsplats redo för framtiden. Atea har en bred avtalstäckning inom offentlig sektor genom ramavtal upphandlade av Statens Inköpscentral vid Kammarkollegiet och Adda Inköpscentral.
 

It-konsulttjänster

Vi på Atea levererar kvalificerade it-konsulttjänster inom området it-infrastruktur och informationshantering. Med ett heltäckande erbjudande inom informationsteknologi hjälper vi våra kunder med lösningar inom hela vår bredd. Från en lokalt installerad lösning till it som tjänst – det som passar verksamheten bäst.

It-produkter och logistiktjänster

Ateas eShop är en av Nordens största elektroniska handelsplatser! Hos oss hittar du över 250 000 it-produkter, licenser och tillhörande tjänster från ledande tillverkare! Vid köp av it-produkter från oss kan du enkelt lägga till någon av våra mervärdestjänster som är anpassad efter dina behov.
 

Tillbaka till Atea