Hoppa till huvudinnehåll

Att jobba på Atea

På Atea jobbar du i teknikens framkant och utvecklas tillsammans med de bästa specialisterna. Tillsammans driver vi digitaliseringen framåt. Vi behöver bli fler. Var med och gör skillnad, du också.

Varför Atea

Med våra 1 000 konsulter och 4 500 certifieringar är vi en ledande leverantör inom teknik, infrastruktur och systemintegration. Genom vår breda och djupa expertis hjälper vi våra kunder att utforma, implementera, driva och underhålla den it-infrastruktur som deras verksamhet behöver och är beroende av. 

Mer om Atea

Våra värderingar

Vi lever efter våra värderingar som är en central del i vår företagskultur. De är våra ledstjärnor som genomsyrar vår vardag, i möten med våra kunder, partners och kollegor.

Detta är våra värderingar

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvar ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Mer om att jobba på Atea

Nätverk för dig som konsult

Inner Circle

För dig som brinner extra för en specifik tillverkare, partner eller fokusområde driver vi ett antal olika Inner Circles. Där syftet är att knyta ihop distributör, tillverkare och Atea. Vi tillsammans skapar ett forum för både sälj och konsult som sker digitalt och blandat med fysiska träffar.

Digitalt nätverk

För att vi ska dra nytta av kraften i vår konsultorganisation satsar vi på erfarenhetsutbyte genom våra unika kompetensforum. Det är ett digitalt nätverk där alla våra konsulter och specialister på Atea dagligen diskuterar kunders utmaningar, olika lösningar, ger varandra tips,  motivation och gemensamt hittar bästa laget för aktuella uppdrag.

Fysiska mötesplatser

Att träffa kollegor för att inspirera och lära av varandra är något som vi tycker är viktigt. Därför arrangerar vi varje år en mängd olika forum, själva eller tillsammans med kunder eller strategiska partners. Forumen är ofta inriktade på en specifik teknologi, en särskild plattform eller ett lösningsområde.

 

Längre ner kan du läsa mer om olika roller och de områden vi verkar inom 👇

Så bygger våra konsulter Sverige med it

Henrik Stegeby
AI-specialist
Sara Vitmosse, Verksamhetsarkitekt
Verksamhetsarkitekt
Peter Holtzinger
Systemkonsult
Malin Tillman
Projektledare
Victor Paulsson, Informationssäkerhetskonsult
Informationssäkerhetskonsult 
Daniel Frisk
Produktivitetskonsult
Martin Granlund
Lösningsarkitekt
Yalda Ali, RPA-specialist
RPA-specialist
Henrik Åberg, Senior it-specialist
Senior it-specialist 
Kristina Malmqvist, Projektledare
Projektledare  
Roberto Söderhäll, Strategisk rådgivare
Strategisk rådgivare
Ivan Ponce, Lösningsarkitekt
Lösningsarkitekt 
Maria Jacobsson
Informationssäkerhetskonsult
Lars Andersson, It-arkitekt
It-arkitekt
Zulqarnain Mehdi, Systemutvecklare
Systemutvecklare

Datadrivet och automation

Vi utvecklar våra kunders analysförmåga, skapar förutsättningar för datadrivna beslut och effektivare processer. Vi gör det med rådgivning, verksamhetsutveckling, förändringsledning och teknologier såsom AI, Analytics (BI), Automation (RPA) och IoT.

Juniora Selin och seniora Daniel om samarbetet i Analyticsteamet: ”Vi hjälper varandra”

Daniel Strånge är lösningsarkitekt med 25-30 kundprojekt bakom sig de senaste 15 åren. Selin Yesilkayali är nyexaminerad business intelligence-specialist med målet att bli en Zlatan inom BI. Här berättar de hur de hjälper varandra till bättre teamleveranser.

AI-specialisten Henrik berättar: ”Algoritmerna går igenom 30 miljoner datapunkter i månaden”

Varje månad genererar elmätarna hos de 42 000 elkunderna i Halmstad 30 miljoner datapunkter. AI-specialisten Henrik Stegeby skapade den artificiella intelligensen som tittar på datavolymerna och meddelar: Här är något som inte stämmer. – En människa klarar inte av att se de mönster som AI:n ser, säger han och berättar hemligheterna som gör tekniken så träffsäker.

Stor tidsbesparing när AI granskar mätvärden hos HEM

Halmstads Energi och Miljö använder AI för att avlasta medarbetarna från repetitiva uppgifter, undvika felaktigt godkända mätvärden – och för att ta fram prognoser för framtida belastning av elnätet. Här får du veta varför HEM satsade och vad som krävs för att komma i gång.

Cloud och it-infrastruktur

Våra konsulter har gedigen kunskap inom molntjänster och optimerar våra kunders it-infrastruktur. Tillsammans identifierar de den bästa lösningen efter behov och säkerställer en smidig övergång till molnet.

Den senaste tekniken från Microsoft: Därför får Ateas kunder och konsulter företräde

It-utveckling i den absoluta framkanten har Ateas kunder och konsulter tillgång till – genom Microsoft exklusiva ”private preview”: – Vi kan jobba med teknik som inte är tillgängligt för alla än. Det är stimulerande och spännande, och ger ett försprång, säger Azure- lösningsarkitekten Patrik Stockselius.

Nu får landets kommuner, regioner och myndigheter trygg och säker tillgång till Azure

Microsoft Azures välfyllda smörgåsbord av digitala tjänster har länge varit en dröm för den offentliga sektorn att kunna använda i digitaliseringen. Nu när flera juridiska hinder är ur vägen för att använda molntjänsterna börjar svenska myndigheter, kommuner och regioner dra nytta av den populära plattformen – genom nya tjänsten Microsoft Cloud for Sovereignty.

Flexibilitet och säkerhet i fokus när CAG Ateles valde molnplattform

Med konsulter i flera delar av världen är en säker och flexibel it-miljö en förutsättning för att kunna bedriva en framgångsrik verksamhet. Därför satsar e-handelsutvecklaren CAG Ateles på att kombinera Citrix med en av världens mest omfattande molnplattformar.

KUNSKAPSBANKEN

Här har vi samlat allt från kundcase, nyheter, bloggposter från våra specialister och inspirerande artiklar. Enjoy!