Hoppa till huvudinnehåll
Vi är ett it-företag som finns nära dig som kund. Vårt uppdrag är att bygga Sverige med it och vi vill göra det på ett ansvarsfullt sätt som tar hänsyn till sociala aspekter, vår miljö och framtida generationer.

Atea är ett it-företag med mål att vara en möjliggörare för din verksamhet på er digitaliseringsresa. Genom våra konsulters breda och djupa expertis hjälper vi dig att utforma, implementera, driva och underhålla den it-infrastruktur som din verksamhet behöver och är beroende av för att lyckas.

Atea är en av Kronobergsläns större privata arbetsgivare.

Med våra 130 medarbetare i Atea Sverige och 220 på Atea Logistics finns i Kronobergs län både spetskompetens inom IT-infrastruktur och Nordens största konfigurations och recycling center och vi finns representerade i Ljungby på vårt kontor vid Garvaren.

Välkommen att kontakta oss.

Om Atea | Tjänster och lösningar | Jobba på Atea | Samarbetspartners

Adressuppgifter

Nylandavägen 8 A
352 50 Växjö
Box 159
351 04 Växjö

Lokala kontaktpersoner

Lars Emilsson
Lars Emilsson
Platschef
Skicka e-post
Stefan Simicic
Stefan Simicic
Strategisk rådgivare
Skicka e-post
Pontus Högberg
Pontus Högberg
Konsultchef
Skicka e-post

Varför är Atea The Place To Be?

Möt vår konsultchef Agneta - din nästa chef?

"Vi hjälper varandra att lyckas på Atea, lär av varandra och stöttar.”

Agneta Klingenvik, Konsultchef

Läs om Agnetas ledarskap

Atea och IFK Växjö startar Miniorlandslaget för barn och unga i Växjö

Den 5 oktober startar Miniorlandslaget i friidrott på Araby Park Arena i Växjö. Initiativet är ett samarbete mellan IFK Växjö och it-företaget Atea i Växjö där barn och unga från idrottssvaga områden i staden får möjlighet att delta och engagera sig i friidrott samt bli en del av föreningslivet.

Läs mer

Miniorlandslaget i Växjö fick besök av idrottsministern

Idrottsminister Jakob Forssmed hälsade på hos Miniorlandslaget i Växjö. Syftet med besöket var att visa stöd för initiativet, lära mer om hur lokala idrottssatsningar kan överbrygga gapen samt skapa möjligheter för fler barn och unga att bli en del av gemenskapen.

Läs nyheten
Vi ser fram emot att få kroka arm med Växjö kommun kring Hållbara Växjö 2030

"Vi ser fram emot att få kroka arm med Växjö kommun kring Hållbara Växjö 2030"

Atea har skrivit under Växjödeklarationen

Tillsammans med Växjö kommun åtar sig Atea att bidra till en snabbare omställning och en mer hållbar och klimatneutral kommun. 

Varför Atea

Vassa konsulter

Med våra 1 000 konsulter och 4 500 certifieringar är vi en ledande leverantör inom teknik, infrastruktur och systemintegration. Genom vår breda och djupa expertis kan vi hjälpa dig som kund att utforma, implementera, driva och underhålla den it-infrastruktur som ditt företag behöver och är beroende av.

Ansvarstagande

För oss är det viktigt att skapa digital lösningar som både är hållbara och effektiva. Atea vill stötta samhället i att ta tillvara de möjligheter som finns och samtidigt med våra hållbarhetsinitiativ adressera de utmaningar som it-branschen har.

Ett starkt lag

Vi har strategiska partnerskap med tio ledande globala it-leverantörer; Apple, Cisco, Citrix, Dell Technology, HP, Hewlett Packard Enterprise, IBM, Lenovo, Microsoft och VMware. Det ger din verksamhet tillgång till ett komplett och aktuellt produkt- och tjänsteerbjudande.

Hur hänger allt ihop?

Vi tar med dig på en resa där vi visar de möjligheter som skapas med ny teknologi. It är en central del i all utveckling som sker just nu. Vi och våra medarbetare har utgått från de behov dagens verksamheter har när vi format vårt erbjudande för Information Management, Digital Workplace och Hybrid Platforms.

Allt hänger ihop. Det handlar om att hitta och dra nytta av all data och använda den på rätt sätt, hur vi samverkar med varandra både i jobbet och privat och att datan görs tillgänglig och lagras säkert.

Kontakta oss

?

Växjö