Miniorlandslaget tilldelas Växjö kommuns pris för lika villkor 2024

Miniorlandslaget i Växjö, som startades 2022 av Atea i Växjö och friidrottsklubben IFK Växjö, har i år tilldelats Växjö kommuns pris för lika villkor. Priset har utsetts av Växjös kommunstyrelse där Miniorlandslaget får priset för sina insatser med träning och idrottsaktiviteter för barn och unga.

– Efter mer än två år med Miniorlandslaget fortsätter vårt brinnande intresse och engagemang för denna viktiga satsning. Initiativet har hyllats av både vår Social- och idrottsminister Jakob Forssmed och prisats som årets Miniorlandslagsförening vid Friidrottsgalan 2023. Att vi nu tilldelas Växjö kommuns pris för lika villkor är ännu ett kvitto på att Miniorlandslaget gör stor skillnad för många. Nu är vi taggade på att fortsätta och lyfta ribban ytterligare, säger Lars Emilsson, platschef på Atea i Växjö.

Utöver träning och idrottsaktiviteter för barnen bidrar Miniorlandslaget med både gemenskap och vänskap. Ledarteamet skapar dessutom ett engagemang hos både barn och föräldrar. Därför får de Växjö kommuns pris för lika villkor 2024 ur ett samhällsperspektiv, som består av ett diplom och ett ekonomiskt tillskott.

– Vi är verkligen glada att ge Växjö kommuns pris för lika villkor till Miniorlandslaget. De har på kort tid gjort fantastiska insatser för att inkludera och öka samhörighet och jämlikhet bland så många barn, säger Pernilla Bodin (MP), ordförande i kommunstyrelsens hållbarhetsutskott.

Miniorlandslaget startades 2022 med Atea Växjö som initiativtagare i samarbete med IFK Växjö och Växjö kommuns personal i Araby Park Arena.

– Miniorlandslagets framgång är ett gott exempel på vad man kan göra genom samverkan mellan näringsliv, offentlig sektor och föreningsliv för att göra sociala insatser, lyfter Pernilla Bodin.