Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2020-06-30

Genom träning skänker Ateas medarbetare 100 000 kr till ECPAT

Träning har aldrig varit viktigare i tider av hemmasittande. Atea gjorde motion till en tävling med donation till gott ändamål som morot. Tillsammans samlade medarbetarna ihop 100 000 kronor som går till ECPATs viktiga arbete med att motverka sexuellt utnyttjande av barn.
Kollage

Under fyra veckor tävlade Atea Sveriges 2600 medarbetare, uppdelade i lag med varsin lagkapten, i att röra på sig så mycket som möjligt. Laget med flest aktiva minuter efter att tiden löpt ut, vann. Totalt tränade Ateas medarbetare i 16 987 timmar vilket motsvarar 1 år, 11 månader, 12 dagar och 13 timmar.

I tider av hemmakontor behöver vi hitta ny motivation att röra på oss. Vi vet att våra medarbetare har en stark laganda, och genom pepp, inspiration och tips till varandra har vi gjort en otrolig insats! Många har fått nya vanor, upptäckt mer av sin närmiljö och njutit av vår svenska natur. Exempel på aktiviteter som införts i teamen är fototävling på lunchen, cirkelträning på distans och mötesstart med jägarvila, berättar Lovisa Stark som är programansvarig.

Som vinnare i tävlingen stod Atea Product Services, som nu får chansen att träna ihop med friidrottens förbundskapten Karin Torneklint. Men alla medarbetare kan känna sig som vinnare – genom att bolaget nådde ett deltagarantal på 67 % skänker Ateas ledning nämligen 100 000 kronor till fonden Ateas Hjälpande Händer, AHH. Medlemmarna i AHH har fått rösta bland fem alternativ och gemensamt beslutat att stödja ECPAT.

Om ECPAT:

ECPAT Sverige är en barnrättsorganisation som arbetar mot sexuell exploatering av barn. Som enda organisation i Sverige driver ECPAT en anmälningssida dit människor anonymt kan tipsa om misstänkt sexuell exploatering av barn. Med hjälp av tipsen skickar organisationen underlag till polisen så att de kan starta en brottsutredning. En annan viktig del är informationsspridning till barn, ungdomar och föräldrar. Man arbetar även med opinionsbildning och påverkansarbete mot beslutsfattare i samarbete med myndigheter, företag och andra organisationer i Sverige och globalt.

ECPATs verksamhet finansieras av offentliga bidrag och gåvor från företag och privatpersoner (som är de största bidragsgivarna).

83% av pengarna går direkt till arbetet mot sexuell exploatering av barn, medan 17% går till insamlingskostnader och administration.