2021-12-14

I huvudet på Johan Magnusson - Professor inom samhällets digitalisering vid Göteborg universitet

Avsnitt 18 | Stefan möter Johan Magnusson - Professor och avdelningschef för institutionen för tillämpad it på Lindholmen men också chef på Swedish Center for Digital Innovation där man studerar hur digital teknik bidrar till värdeskapande och på vilket sätt den förändrar villkoren för verksamheter och samhället i stort.

Johan och Stefan reder ut varför vissa organisationer lyckas bättre än andra. Vad är digitalisering egentligen och vart ligger ägandeskapet? Johan menar att digitalisering är en metod för verksamhetsutveckling och ska ägas av verksamheten, inget som går att lämna till it-chefen eller CIO:n. De reder också ut begreppen datorisering, digitisering och digitalisering.

Missa inte det här avsnittet!

Lyssna på avsnittet i:

  

 

 

Podcast: I huvudet på en innovationsledare

Jag är så nyfiken och vill verkligen förstå vad det är som gör att några organisationer är mer framgångsrika än andra med att förbättra upplevelsen för sina kunder, medborgare, patienter eller vem man nu finns tills för?

Jag heter Stefan Fasth och jobbar som innovationsledare på Atea och det här är podcasten där jag tillsammans med intressanta gäster försöker ta reda på hur man gör för att lyckas med innovation och digitalisering.

Till podden