Hoppa till huvudinnehåll
Food Trust är ett exempel där vi hjälper livsmedelsindustrin till en mer hållbar livsmedelshantering. Dagens konsumenter vill ha koll på vad de stoppar i sig. Ursprung, transport, miljöpåverkan och andra faktorer är viktiga och påverkar våra val. Med Food Trust kan producent och konsument dra nytta av informationen som finns i datat och vara säker på att den är pålitlig och inte manipulerad längs vägen.

Med Food Trust introducerar vi tillsammans med IBM den första blockchain-teknologin framtagen för livsmedelsindustrin. 

Anslut din verksamhet till ett ekosystem för producenter, leverantörer, tillverkare, återförsäljare och andra aktörer. Tillsammans lägger vi grunden för en smartare, säkrare och mer hållbar livsmedelshantering för alla.

Med hjälp av Food Trust möjliggörs en mer transparent och pålitlig livsmedelskedja där data kan användas för att följa en råvara eller produkt från jord till bord.

Lösningen kan hjälpa verksamheter i hela kedjan med alltifrån kvalitetskontroll, inköpsbehov och riskminimering till återkallning av partier. Här är det du själv som sätter gränserna, inte teknologin.

Maten smakar bättre med transparenta leverantörskedjor

Doften av grillad lax och smörslungad potatis sprider sig i hemmet. Familjen på bilden njuter lite extra, då de vet att maten producerats på ett ansvarsfullt sätt. Med AI, IoT och blockkedjeteknik kan konsumenten, och andra aktörer i kedjan, hålla koll på matens ursprung, temperatur och leveranstid.

Foodtrust

Food Trust i korthet – 300 aktörer är redan anslutna

  • Med Food Trust erbjuder Atea och IBM den första blockkedjetekniken som är anpassad för livsmedelsindustrin. 
  • Aktörerna i blockkedjan upplever många fördelar. Livsmedelsbutiken vet var maten befinner sig, vilken temperatur den har, hur många kunder som köpte den nya potatissorten med mera.
  • Konsumenter uppskattar att de enkelt kan kolla upp var maten kommer ifrån, att de kan uttrycka önskemål och att överföring av uppgifter och pengar sker på ett säkert sätt.
  • 300 aktörer är redan ansluta till tjänsten, bland andra Walmart, Carrefour,
    Kvarøy Arctic Salmon, Smithfield, Wakerfern, Beefchain och Topco.
  • Food Trust bygger på IBM Blockchain Platform. Här kan du se hur tjänsten fungerar.
Johannas Stadsodlingar - en planta

Johannas Stadsodlingar får koll på sallad och lax med blockkedjeteknik

Transporter över halva jordklotet, innehållsfusk och enorma mängder matsvinn. ”Vårt nuvarande matproduktionssystem är trasigt”, konstaterar Thomas Bjelkeman-Petterson, vd på Johannas Stadsodlingar. Häng med in i en akvaponi där sallad, örter och regnbåge växer i ett cirkulärt odlingssystem – och där blockkedjan IBM Food Trust blir en garant för transparens, ursprung och kvalitet.

Johannas Stadsodlingar

Värdet av Food Trust

Gå med i ekosystemet för producenter, leverantörer, tillverkare, återförsäljare och andra för att skapa ett smartare, säkrare och mer hållbart livsmedelssystem för alla.

Food Trust är en skalbar lösning som anpassas utifrån dina behov oavsett vart i kedjan din verksamhet finns.

Fördelarna är många!

”Food Trust gör datat till din viktigaste ingrediens”

Med Food Trusts blockchain-teknik kan du:

Säkerställa kvalitet och ursprung

Garantera produktcertifieringar

Uppnå spårbarhet i hela kedjan

Minska klimatpåverkan 

Minimerar mat- och dryckessvinn

Reglera inköpsmängder

Upplysa konsumenter om produktinnehåll genom QR-kod