Hoppa till huvudinnehåll

Säkra it-miljön

Vi tror på trygga arbetsplatser, där intelligenta it-system söker och upptäcker säkerhetsluckor – och där medarbetarna har ett moget säkerhetstänk.

It-säkerhet syftar till att skydda en organisation, ett företag, en myndighets med dyrbara tillgångar som kan vara informationen, hårdvaran och mjukvaran.

It-säkerheten handlar även om att få en förståelse för vad det finns för risker med tillgångar, det vill säga om det finns risk för stölder, sabotage, spionage, naturkatastrofer, misstag av människan eller om det finns buggar i något program.

Vi hjälper din verksamhet med allt från utbildning, riskanalyser, workshops, granskningar, implementeringar, uthyrning av säkerhetspersonal till slutlig certifiering enligt ISO 27001.

Borlänge kommuns it-säkerhet trimmas ständigt

De låg redan i framkant. Men Borlänge kommuns it-chef Eva Bjurling ville nå ännu längre. ”Hellre agera än reagera”, är hennes motto. 

Borlänge kommun hör till en av de kommuner som har bäst koll på sin information och sitt it-skydd. Det är resultatet av ett tioårigt arbete för att hela tiden ligga steget före.

– Vi vill agera istället för att behöva reagera när en incident inträffar, säger Eva Bjurling.

Så gör Borlänge kommun
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer