Tillbaka till Nyhetsarkiv
Nyhet2018-02-23

Dataskyddsombud som tjänst - första kundavtalet tecknat

Atea har tecknat sitt första avtal avseende Dataskyddsombud som tjänst. Tjänsten innebär att kunden får tillgång till en utbildad och certifierad informationssäkerhetskonsult som har en lång erfarenhet av dataskyddsfrågor, informationssäkerhet och förståelsen för vad olika typer av implementeringar innebär.

 Det känns verkligen roligt att våra utbildade konsulter nu kan hjälpa vår första kund med sin djupa kunskap kring GDPR och informationssäkerhet. Det visar att vi är på rätt väg och att det finns ett behov av den här typen av tjänster ute hos företagen, säger Carl-Magnus Brandt Konsultchef på Atea Säkerhet.

Dataskyddsombud som tjänst innebär att kunden tecknar ett avtal med Atea i olika nivåer beroende på verksamhetens behov. Kunden får en konceptlösning baserat på verksamhetens behov och en exklusiv resurs som stödjer verksamheten med främst rådgivning, granskning, stöd vid konsekvensbedömningar, samt intern och extern kommunikation till Integritetsskyddsmyndigheten och de registrerade. Förutom utbildade konsulter får kunderna även indirekt tillgång till Atea Cybersäkerhets samlade kompetens där 120 personer i dagsläget arbetar med cybersäkerhetsutmaningar.

 Vi är stolta och glada över att vi kan erbjuda denna typ av paketerade tjänst. och att vi kan hjälpa våra kunder med utmaningar kopplade till GDPR medan de själva fokuserar fullt ut på sin kärnverksamhet, säger Carl-Magnus.

Om Atea

Atea är Nordens och Baltikums ledande leverantör av it-infrastruktur. Vi förser våra kunder med spetskompetens, produkter, tjänster och lösningar. I Sverige finns våra 2 200 medarbetare nära dig på ett trettiotal orter över hela landet, från Malmö i söder till Kiruna i norr.

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer