Tillbaka till Nyhetsarkiv
Pressmeddelande 2016-03-08

VGR väljer Atea som strategisk licenspartner

Västra Götalandsregionen tecknar avtal med Atea för leverans av mjukvara anpassad för molnlösningar och framtidens vård. Avtalet är ett av de största i Sverige och innebär att Atea i Göteborg kommer att nyanställa.

– Vi är stolta och glada över att VGR väljer Atea som sin strategiska partner för leverans av mjukvara och molnlösningar som bidrar till ett effektivt arbetssätt inom bland annat vården, säger Peter Falk, Ateas regionchef i västra Sverige.

I leveransen ingår bland annat Office 365, Skype for business och andra lösningar som skapar möjlighet för regionens 47 000 anställda att arbeta säkert, oavsett plats och verktyg. Det innebär bland annat att sjukvårdspersonal kan använda it-lösningar i sitt arbete som både leder till säkrare rutiner och ökar mobiliteten. 

För att möta behovet från VGR kommer Atea i Göteborg att anställa ytterligare 50 specialister inom bland annat säkerhet och identitetshantering, integration av molnlösningar samt it-arkitekter.

– Atea är både ett lokalt bolag med drygt 260 medarbetare i Göteborg och Halmstad och har samtidigt det stora bolagets fördelar för att kunna leverera it-lösningar som stödjer digitalisering för företag och organisationer.

Utöver kostnadseffektiva lösningar arbetar Atea proaktivt för bättre sociala och miljömässiga villkor i hela leverantörskedjan av it-produkter - från mineralbrytning i Afrika till produktion i Asien.

– De här frågorna är viktiga, inte bara för oss och våra kunder, utan för att vi har en reell möjlighet att ta ansvar och påverka hela kedjan. Vi besökte nyligen gruvor i Kongo för att på plats ta del av arbetet med så kallade gröna gruvor, det vill säga konfliktmineralfria gruvor, säger Peter Falk. 

Avtalet löper under tre år och beräknas omsätta 345 miljoner kronor. Därefter kan avtalet förlängas i ytterligare totalt tre år.

För mer information kontakta:
Peter Falk, regionchef Atea, 031-744 51 80 peter.falk@atea.se

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer